miercuri, 14 martie 2012

Lumea din strada, amintiri

Textul de mai jos e un comentariu pe care l-am facut la un articol al Impricinatului. Ca sa pricepeti despre ce e vorba e bine ca inainte de a citi mai jos sa mergeti la articolul lui, pt ca povesteste el cu atata har cat n-am sa reusesc eu chiar daca mai traiesc inca odata pe atata

No, eu am fost pe partea ailalta a Pietii Aviatorilor, la gura de metrou dinspre televiziune. Mai, si au inceput sa treaca spre Piata Victoriei unii fesenisti cu pancarte de studenti, da erau cam de varsta ta acum. Si ne-am pornit noi sa racnim “Repetentii, repetentii”, cat ne tineau bojocii de a inceput o fesenista sa planga ca de ce le stricam noi mitingul, ca unul au avut si ei si uite ce a iesit, da’ noi ne-am tot mitingit si ei ne-au lasat in pace.

Spre Universitate am mers mai la coada marsului, ii escortam adica, sa nu fuga, si am auzit ca pe la Romana i-a pus al cu coarne pa mitingistii lu Peshte fesenisti sa strige “cinste lor, cinste lor, cinste lor minerilor” (acu’ imi dau seama ca eu vorbesc de mitingul lor de dupa alegeri, cand am jurat noi ca va fi ultimul miting fesenist din istorie, si asa a fost, da’ lor nu le mai trebuiau mitinguri ca iesise Ilici cu 85%, mai mare rasul) si si-au luat-o!, le-au dat ai nostri cu pancartele in cap de mai mare dragul, nu stiau fesenistii cum s-o stearga mai repede pe stradutele laturalinice.

A doua zi in Piata Palatului eram cateva mitingiste de meserie, cu state vechi de batut caldaramul capitalei, priveam in extaz un militian inalt si fruuumooos, de nu-l eagaleaza nici un actor coreean dupa is lesinate fatucile noastre de toate varstele de cand cu serialele coreene de la TV, si ne zicea omu’, de-i sorbeam cuvintele de nici babele nu erau mai atente la ce zice popa in biserica: “demonstrantii opozitiei au fost civilizati, chiar daca a fost vorba de contra-demontratie la adresa FSN, cei care au fost agresivi erau extremisti”. Ce mai ne-a mers la inima…dom’le, ce vremuri…

2 comentarii:

Clubul Bufniței spunea...

ce s-a mai rasuflat mitingismul. cand faci o "meserie" dintr-o idee si cand ti se aduci covrigi si cafea ca sa "strigi", nu mai ai credibilitate. dar deh, a incercat si romanul.

Viorica spunea...

Da, entuziasmul anilor 90 s-a evaporat, atunci iesem pt idei, acum se iese mai mult de foame.