miercuri, 21 martie 2012

John P O'Brien

Navigand pe o pagina de facebook pe care creatoarea ei nu o mai poate accesta am gasit un album cu picturi care mi-au atras atentia si admiratia. Erau tablouri cu imagini dintr-un Paris pe care il recunosteam mai greu. Dragul de Google m-a ajutat sa gasesc si cum se numeste pictorul (pt ca doamna respectiva nu a scris nimic despre el, lucru care ma cam deranjeaza) si asa am ajuns sa aflu ca e vorba despre un artist american de origine irlandeza care a trait intre anii 1951-2004, John P O'Brien. Si asa m-am lamurit de ce acele scene imi pareau diferite de cele vazute in timpul calatoriei in Paris, artistul a pictat interioare si exterioare imaginare, in stilul numit "realism romantic contemporan" (orice va fi insemnand asta) dar am aflat si ca intre timp stilul lucrarilor sale a fost imitat de catre falsificatori. Si e pacat ca s-a aintamplat asa pt ca el are tablouri f sensibile si emotionante, cum se poate vedea din imaginile pe care le-am imprumutat dintr-un site rusesc6 comentarii:

Irina-Lia spunea...

aici sunt mai multe detalii despre pictor: http://www.johnobrienartist.com/pages/about.html

impricinatul spunea...

la numai doi pasi de kitsch, dar te face sa mai vrei.
deci: ce e, domne, chiciu´ asta?

Viorica spunea...

Scumpa mea, eu colorez in mov linkurile. "am ajuns sa aflu" colorat in mov duce exact la linkul pe cre mi-l recomanzi tu. Cred ca n-ai observat din graba.

Viorica spunea...

Impricinatule, nu stiu ce e chiciu asta, da' stiu ca mie imi place. Cica e romantic, si daca ma uit bine, chiar e.

Irina-Lia spunea...

m-am molipsit de la tine si mi-am revigorat si eu bloguletul cu picturile lui Jonh O'Brien (care mi-au placut cu adevarat). azi se sarbatoresc 125 de ani de la nasterea pictorului Juan Gris ...

Viorica spunea...

Pai de boli din astea sa te tot molipsesti.
Nah, acum o sa incep sa caut Juan Gris (cu rusine marturisesc ca mi-e necunoscut) iar ma apuca zorile pe net...