marți, 27 martie 2012

Special Affairs Team TEN

Mie imi plac serialele politiste, insa de la o vreme m-am cam plictisit de cele americane, mi se pare ca se lungesc cam mult stiut fiind ca ei incearca sa "mulga" tot ce se poate dintr-o tema sau dintr-un subiect. In plus avand in vedere toate oribilitatile de stiri care s-au revarsat de la "Ora 5" si OTV de au invadat o multime de alte canale TV parca incepe sa mi se intoarca stomacul pe dos daca mai aud cuvantul crima, sau omor.

Totusi coreenii au parca un alt stil de a aborda aceasta tema. Sigur ca fiind vorba de crime nu lipseste deloc partea tenebroasa, ei insa o imbraca in haine care iti dau de gandit. Serialul acesta, TEN, l-am inceput de dragul lui Joo Sang Wook, printul Wol Ya din Queen Seon Deok, Lee Young-Jo din Thorn Bird (Pasarea Spin) sau Jo Min-Woo din Giant, unde deocamdata a facut rolul vietii lui.

In TEN joaca rolul unui profesor politist cam ciudat, Yeo Ji Hoon, care face o buna echipa cu Baek Do Sik poreclit "Sarpele Veninos" pt rapiditatea cu care isi rezolva cazurile, jucat de kim Sang Ho pe care l-am vazut nu de mult in City Hunter si sunt impresionata cat de versatil e acest actor (l-am mai vazut si in Kingdom of the Winds, si acolo are un rol interesant) simpatica psihologa Nam Ye Ri jucata de Jo An si tanarul asistent al lui Ji Hoon, Park Min Ho jucat de Choi Woo Sik. Am vazut numai primul episod, care se intinde pe durata a peste doua ore si pt a-l intelege si mai bine am avut nevoie de "deconstructia" celor de la Drama Bean care l-au analizat in doua articole separate, Episodul I partea 1 si Episodul I partea 2.

Sigur, ca in orice serial sau film politist care se respecta lucrurile nu sunt ce par a fi, actiunea ne suceste si ne rasuceste dand un sens nou expresiei "a pune creierul pe moate" dar pana la urma incepem sa intelegem de ce este atat de importanta pt coreeni notiunea de "a indura" si se da un nou inteles ideii de sacrificiu.

Ca sa reusesc sa mai vad inca un episod din acest serial in noaptea asta ma voi limita la atat in ce priveste considerentele personale si voi copia din Korean Drama date despre el. Am fost surprinsa cand am vazut ratingul, pe urma am vazut ca e alta firma decat cea de pe Drama Wiki si cred ca cifrele trebuie inmultite cu 10 ca sa aflam datele in procente de audienta. 

Title: 특수사건전담반 TEN / Special Affairs Team TEN
Chinese Title: 特殊案件专案组 TEN
Genre: Action, Crime
Episodes: 9
Broadcast network: OCN
Broadcast period: 2011-Nov-18 to 2012-Jan-13
Air time: Friday 12:00 midnight


Synopsis
“Special Affairs Team TEN” is a criminal investigation unit that tackles the most violent crimes in South Korea. These crimes usually have less than a 10% rate for arrests. They chase the most notorious killers who attempt to commit the perfect crimes.

Yeo Ji Hoon is former top-notch detective, but now works as a professor. He then becomes the leader of Special Affairs Team TEN. Nam Ye Ri has been a detective for 4 years. She joins Special Affairs Team TEN because of her psychological reasoning powers. Baek Do Sik is 24 year veteran detective. He possesses a keen sense of intuition, which he honed from his many years as a detective. Park Min Ho is a new detective. He joins Special Affairs Team TEN after impressing Professor Yeo Ji Hoon with his reasoning powers.
Cast
Joo Sang Wook as Yeo Ji Hoon
Jo An as Nam Ye Ri
Kim Sang Ho as Baek Do Sik
Choi Woo Sik as Park Min Ho
Kim Hae In as Kim Eun Young / Seo Eun Bi (ep1)
Min Suk as Kim Sun Woo (manager of Queen’s Nest) (ep5)
Production Credit
Producer: Lee Seung Yeong
Screenwriter: Lee Jae Gon, Nam Sang Wook
Note
This Drama previously set as 10 episode. However, 1st episode was broadcast in 120 minutes. Therefore episode 9 becomes final episode.
Episode Ratings
Date Episode Nationwide
2011-11-18 1 1.80
2011-11-25 2 2.53
2011-12-02 3 2.52
2011-12-09 4 2.61
2011-12-16 5 2.89
2011-12-23 6 2.53
2011-12-30 7 2.56
2012-01-06 8 2.08
2012-01-13 9 3.16

Source: AGB Nielsen

Am vazut undeva un comentariu oarecum amuzant :de ce noua episoade cand serialul se numeste TEN (zece)? Daca tinem cont de faptul ca episodul 1 a fost impartit pe KDrama, unde il urmaresc cu subtitrari in engleza (pe Drama Crazy au tradus numai 4 episoade, poate de aceea deconstructia celor de la Drama Beans se termina dupa episodul 4) in doua parti o sa ajungem pana la urma la zece episoade. Pozele sunt luate de pe Drama Beans.














Niciun comentariu: