marți, 6 martie 2012

Lipie libaneza umpluta cu branza de vaci

Aveam in dulap niste stafide care se cam uscasera. Voiam sa le fac din nou comestibile si m-am gandit ca nu ar fi rau sa le combin cu ce mai aveam prin frigider, anume cateva lipii libaneze, niste branza Fagaras, oua. Si iata cum am procedat.

Am pus de cu seara stafidele (cam 100g) la inmuiat in apa aromata cu esenta de vanilie si de rom. A doua zi am amestecat doua cutii de Fagaras (branza de vaci cu smantana) cu doua oua, niste coaja rasa de lamaie si stafidele scurse. Am desfacut una din cele trei lipii si am umplut-o cu o parte din compozitie, avand grija sa pun niste compozitie si deasupra. Am pus a doua lipie pe stratul de compozitie, am umplut-o si pe ea, am uns-o si am pus deasupra a treia lipie pe care am umplut-o avand grija sa-mi ramana cam o ligurita, doua de compozitie, dar fara stafide, pt uns pe deasupra. Toate astea le-am montat pe o tava rotunda acoperita cu hartie de copt. Am bagat totul la cuptor la foc potrivit cam 25 de minute. Am turnat deasupra apa care a ramas de la inmuiatul stafidelor (pt ca nu am adaugat deloc zahar sau alti indulcitori), am taiat-o in portii si am servit-o.

Puteam sa o botez placinta de lipii libaneze cu branza de vaci si stafide. Rezultatul ar fi fost acelasi.

5 comentarii:

disa spunea...

Cu ce pot inlocui lipiile?

Viorica spunea...

Cu foi de placinta

Viorica spunea...

Sau mai bine, cu clatite.

disa spunea...

la clatite ma gandeam si eu... Multumesc!
La multi ani!

Viorica spunea...

Un prefer sa pun Sana sau lapte acru in loc de lapte dulce in compozitia de clatite, in felul acesta le pot folosi si ca aperitive