duminică, 12 decembrie 2010

You're Beautiful--Jang Geun Suk













Vreau sa scriu cateva cuvinte despre actorul care il interpreteaza pe leaderul formatiei din serial, A.N. Jell, actor numit Jang Geum Suk (se citeste Ceang Kiun Sok). S-a nascut in  4 August 1987 in Danyang Country, Chungcheongbuk Province, South Korea. La varsta de sase ani a fost remarcat oarecum intamplator de un agent pt modeling si a devenit model iar la zece ani si-a facut debutul in actorie la TV. Noua ani mai tarziu si-a facut intrarea pe marele ecran.

El nu este numai actor, ci si cantaret, desi nu intentioneaza sa faca si cariera din cantat. Nu are nici un album inregistrat dar a inceput sa studieze singur limba japoneza pt ca voia sa cante in japoneza melodiile care ii placeau f mult. A plecat sa studieze japoneza si engleza in primii ani de liceu in Noua Zeeleanda. Vorbeste fluent aceste doua limbi. Pt asiatici e f greu sa pronunte in engleza, stiu asta din surse directe, pt ca atunci cand am fost in Salt Lake City am stat de vorba cu mai multe persoane de origine chineza, japoneza sau coreeana. Nu stiu cum, pt fete era mai usor, dar baietii aveau mari dificultati in a se face intelesi in engleza. Pt sud americani, indieni sau rusi nu era atat de dificil.

A plecat din NZ pt ca a fost solicitat ca actor. Pe you tube e un videoclip intitulat nefericit "Tribute", zic nefericit pt ca tributul se aduce cuiva care nu mai e pe lumea aceasta, in care se vede ca JGS a fost dintotdeauna plin de farmec in toate ipostazele in care a aparut pe micul sau pe marele ecran.

Unele din cantecele din You're beautiful nu sunt cantate in serial de el  dar pe YT exista inregistrari cu cantece cantate de JGS cum ar fi cel ce apare ca un lait-motiv in scenele lirice, Without a word sau cel pe care Hwan Tae Kyung il reface pt mama lui, intitulat What Should I Do (Ce ma fac?) sau Good By.

Cand am inceput sa vad "Mary Stayed Out All Night" nu stiam nimic despre el si mi s-a parut ciudat cat de feminin pare in acest serial. O compilatie a mai multor roluri interpretate de el intitulata "you are so beautiful" arata cat e de talentat, cate fatete stie sa arate, cat de masculin poate sa para in "Beethoven Virus" si ce zambet fermecator are. Ca orice corean care se respecta cunoaste si arte martiale (ar avea ce sa invete nepotica mea in materie de Tae Kwan Do din serialele astea coreene) dar stie sa fie si liric. Si daca in "You're Beautiful" si el, ca si Kim Nam Gil in "Queen Seon Deok", a ales sa-si trateze rolul ca pe un personaj de benzi desenate (Manga), o idee care si in cazul lui s-a dovedit de succes, in MSOAN personajul, desi tot cantaret, e diferit ca abordare.

Dany, prietena mea care e pasionata de filemele sud-coreene, spune ca in Coreea de Sud sunt inca multi alti actori f talentati, fapt care ar explica Hallyu, valul de admiratie pt cultura coreeana care a cuprins Asia, dar si alte continente. Ce ii caracterizeaza e profundul respect fata de fanii lor si serozitatea cu care isi vad de treaba. Astfel in unul din filmuletele de pe Youtube ni se prezinta o intalnire a lui cu fanii la care au participat 3000 de persoane, majoritatea fete (oare de ce?). Povesteste el zambind (spune la un moment dat ca atuul sau principal este zambetul) ca de obicei i se aduce mancare (la 1,82m are 63 Kg si fetele vor sa-l vada mai "implinit" si trupeste, nu numai actoriceste) dar ca de data aceea nimeni nu i-a adus nimic de mancare, iar el special nu a mancat nimic acasa. 

Mai spune el ca fanii nu ii fac cadouri in mod individual, ci strang bani si apoi il intreaba ce vrea sa primeasca si asa i-au cumparat o multime de aparate electrocasnice, TV, DVD Player, frigider pt vin, etc. In timpul intalnirii a oferit un adevarat spectacol, intre altele a imitat niste actori faimosi prin anii 80. Tot pe YT am vazut si un reportaj de la prima lui intalnire cu fanii. Data de pe videoclip e 10 Aprilie 2009., nu stiu daca e data la care a avut loc intalnirea. Se pare ca atunci participarea a fost mai restransa. 

Reportajul incepe cu o scena in care JGS taie un tort, apoi il vedem cum prepara cev a de mancare si merge si serveste personal fanii cu tot felul de bunatati, explicand apoi ca a conceput evenimentul ca un fel de a lua masa in familie, de altfel a facut poze cu  fiecare dintre fani (de fapt ni se arata ca face poze cu cate doua fete deodata), a fost o cu totul alta atmosfera decat cea din primul videoclip despre care v-am povestit, cand deja a devenit un adevarat star dupa succesul extraordinar al serialului "You're beautiful".





2 comentarii:

Doina spunea...

Atât de frumos ai scris despre el, încât nu mai este nimic de adăugat.
De când s-a dat la tv. primul serial istoric , am început că iubesc această țară ( și cultura asiatică în general ) foarte mult și trezește în mine ( poate și-n alții )niște sentimente
extraordinare; de dor de iubire, de dragoste, de compasiune față de ceilalți , de fericire, de tristețe,de nostalgie după copilărie, după anii de școală...
Am plâns la aceste filme, cât n-am plâns în viața mea ( m-au răscolit
dincolo de orice limită ) .
Câtă sensibilitate au acești oameni
și cât bun simț.

Viorica spunea...

"încât nu mai este nimic de adăugat."
Exact asta a fost explicatia pe care mi-a dat-o o prietena cand mi-am exprimat nedumerirea ca nu se comenteaza la articolele mele.
Ma bucur ca apreciezi si tu cultura coreeana.
Multumesc pt cuvintele frumoase.