vineri, 24 decembrie 2010

Seara de Decembrie in Cismigiu

V-am spus ca am fost de curand in Cismigiu. Pt ca sunt la moda targurile e si acolo unul, cu tot felul de oferte incepand de la vin fiert, tuica fiarta si gratare si continuand cu turta dulce traditionala, dulciuri de casa, kurtos colaci (tot traditionali, intre altele si cu traditionala nuca de cocos) si mergand pana la ornamente si alte nimicuri de sezon, dar si caciuli, fulare, amnusi, etc. Am mancat si noi niste mici, au fost grozav de gustosi.

Bineinteles ca nu putea lipsi muzica de la patinoar, tare de sa simta toti trecatorii ca acolo exista un nr de vizitatori ai parcului care se bucura de gheata si de alunecusul ei. E drept ca unii se ridicau cam des de pe jos, dar era evident ca se distreaza de minune. Am facut si niste poze din care va ofer cateva.


Scena Nativitatii nu mi-a incaput intr-o singura poza. As fi putut sa setez sa fac o poza panoramica, dar eram in criza de timp si n-aveam chef de experimentari
 







Urmatoarele imagini sunt din cartierul Militari, prima de la intersectia Lujerului, celelalte de la Teatrul Masca.


2 comentarii:

sara spunea...

Sigur ca e frumos orasul impodobit,dar pe criza asta....ne mai trebuiau atatea beculete platite tot din banii nostri?
Sarbatori fericite Doamna Vio,sa aveti un mos bogat,sa vina incarcat cu sanatate si impliniri sufletesti.
Ce ati pregatit bun?Scrieti si un articol...poate ma mai inspir pentru Anul Nou.

Viorica spunea...

Multumesc pt urari!

Pai, sarmale,friptura, salata de andive, salata de vinete, ciuperci marinate (din borcan, ca nu am mai gasit proaspete, le-am marinat cu lamaie, alta data pe cele proaspete le-am fiert in zeama de la gogosari timp de un sfert de ora), pate de ficat de casa (cu ceapa prajita in unt, apoi am prajit si ficatul, am asezonat cu piper, cand s-au racit le-am dat prin masina de tocat, optional galbenusuri de oua, apoi frecat totul cu unt si mustar de Dijon) cu oua de prepelita si masline. Pt ca am vrut sa vad cu ce se mananca Mascarpone am luat o cutie. Voiam sa o amestec cu niste branza telemea si ceapa, ar fi fost mare greseala, pt ca gustul e asemanator cu frisca, asa ca am renuntat sa fac salata de fructe si am facut o crema de mascarpone cu pasta de capsuni (din congelator, am tocat capsunile asta primavara cu blenderul, le-am pus in punga la congelator)
Am facut si o salata de icre din pestii prinsi de sotul meu.