miercuri, 1 decembrie 2010

Ploaie inghetata

Acum cativa ani urmaream cu ingrijorare vestile din Canada, care se confrunta cu un fenomen rar, dar care a produs mari pagube: freezing rain. Aveam motive sa fim nelinistiti, rudele noastre au avut necazuri mari, in special cand gheata adunata in cantitate mare pe acoperis a inceput sa se topeasca. 

Priveam cum firele care transportau curentul elctric erau rupte de greutatea ghetii depuse pe ele, incat a durat ceva timp pana cand s-a ameliorat situatia. Nici nu-mi inchipuiam atunci ca voi vedea de aproape despre ce e vorba. Aveam de gand sa fac o lunga plimbare prin oras, o parte din traseu fiind programata pe linia lui 41, am aflat la timp ca e inchisa din cauza ghetii depuse pe fire) cu ocazia Zilei Nationale, cand am deschis geamul sa aerisesc am ajuns la concluzia ca nici cateii nu o duc prea bine in aer liber. 

Poate de aceea am simtit cum ma ia pe mine frigul cand am vazut parada costumelor populare (unele prea subtirele pt frigul de afara) si spectacolul gen "Cantarea Romaniei" organizate de TVR in curtea institutiei, dar nici nu m-am mirat ca n-am vazut prea multi pomanagii care sa se inghesuie sa devoreze bucatele etalate pe mese in aceeasi curte. M-am gandit cu nostalgie ca poate n-a fost o idee rea pe vremea monarhiei sa se stabileasca Ziua Nationala pe 10 mai.

Pozele care urmeaza le-am facut de la fereastra apartamentului.



4 comentarii:

tetris spunea...

Am iesit pe afara si aratau interesant frunzele, brazii, toate inghetate. Nu-mi amintesc sa mai fi vazut. N-am avut aparatul la mine :(

Viorica spunea...

@ Celestine
Ai dreptate, era de preferat zapada.
Multumesc pt invitatia facuta atat de discret.
@ Tetris
Pacat ca n-ai avut aparatul, faci poze atat de frumoase :(
Eu n-am avut curaj sa ies.

Viorica spunea...

@ Celestine
Invitatia la lansarea cartii...

tetris spunea...

Multumesc!