miercuri, 29 decembrie 2010

Concert Vienez pe You Tube

Daca va plictisesc detaliile tehnice puteti sa le sariti si sa mergeti direct la linkuri.

Stiti zicala aceea despre cumparatul potcoavelor si apoi al calului? Ei bine, eu pot sa ma laud ca am aplicat-o intocmai, e drept ca fara intentie. 

Intai mi-am facut, habar nu am de ce, pt ca cele mai multe din videoclipurile mele sunt personale si nu am chef sa le difuzez in cele patru zari, cont pe You Tube. In plus aveam, cum bine stiti, un calculator cu atat de putina memorie incat si de as fi stiut cum sa pun videoclipuri pe YT tot n-as fi avut cum.

Apoi, tot pt ca nu aveam spatiu pe calculator, mi-am cumparat sumedenie de stickuri. Vrand sa cumpar unul de 16GB m-am trezit acasa ca avea o forma ciudata. Ginerele meu m-a lamurit ca e un card de memorie pt aparat foto. L-am pus frumos la pastrare intrebandu-ma cui i-ar putea folosi si a zacut un timp uitat.

Intre timp am facut un efort financiar si am cumparat un comp mai performant. Are si Windows Film Maker. Habar n-am ce instructiuni de folosire are si unde le pot gasi dar am prins din zbor de la sotul meu ca e o minune care ma poate ajuta, intre multe altele, sa editez videoclipuri. Incercand (si reusind) sa tai dintr-un videoclip o bucatica care era in plus, am observat ca WFM are functia share, intre altele cu You Tube.

Daca tot am scos la pensie computerul vechi m-am hotarat sa fac la fel si cu credincioasa dar cam defecta camera foto Sony. O scapasem pe jos si i se stricase balamaua de la caseta de baterii, dar mai putea fi folosita, chiar daca pozele aveau niste pete mai mult sau mai putin discrete. Ca si-a facut datoria cu prisosinta stau dovada cele trei linkuri cu albume foto puse pe Picasa. Acum am imprumutat-o celor care mi-au facut-o cadou si se pare ca, daca nu reusesc sa o piarda si pe ea dupa ce au pierdut propria lor camera, dar si capacelul de la caseta de baterii al ei, va deveni practic inutilizabila. Si-mi pare tare rau dupa ea, pozele erau f clare, desi zoomul nu era suficient, dupa gustul meu. Aveam de gand, daca voi reusi sa ma mai linistesc vreodata cu multele probleme familiale, sa o dau la reparat.

In locul camerei Sony am luat un Olympus care e, ati ghicit, mai performant, are zoom optic 5. Si surprise, surprise, la aceasta camera se potriveste manusa cardul de memorie de 16GB. Daca va intrebati ce au toate cele de mai sus cu prefectura, pardon Concertul de Craciun, o sa va spun ca am obervat ca numeroase persoane aflate in sala pe randurile mai din fata au inregistrat de zor acest concert. Desi ma aflam la balcon am profitat de faptul ca am un zoom suficeient ca sa pot inregistra si eu o parte din concert. Dar acasa am avut alta surpriza, daca la Sony filmuletele aveau cel mult 60MB, aici filmele erau f voluminoase, am avut unul, cel mai mare, e drept, de vero 850MB, tot concertul ocupand pe card 3,28GB. Am incercat sa pun pe blog unul mai mititel, de "doar" 190MB, dar n-am reusit sa-l incarc.

In schimb m-am cam prins, prin incercari succesive si cateva esecuri, cum se pun filmulete pe You Tube cu ajutorul WFM. Rezultatele le puteti admira astfel:

Craciun Vienez 1







Craciun Vienez Finalul

2 comentarii:

disa spunea...

O sa "fur" si eu din informatiile tale...

Viorica spunea...

Cu multa placere! :))
Intre timp copiii mei au pierdut si capacelul de la baterii al lui Sony, dar sarmanul tot mai functioneaza, cu o placuta de plexiglas pe post de capacel fixata cu niste sarme..
Intre timp insa am invatat sa folosesc camera foto cea noua...