V-am spus ca am cumparat niste masline tare scumpe (dupa standardele romanesti) de la Food Village. Acum o sa va spun ce am facut cu ele (le-am mancat bineinteles, dar o sa va povestesc in ce forma).
Deci (am inceput bine, nu-i asa?) maslinele care mi-au placut cel mai mult erau mari, fara sambure (toate sorturile erau desamburate, si cele umplute cu chili, si cele umplute cu branza Feta sau migdale, chiar si cele Kalamata, maronii si cumplit de sarate) dar cu nu stiu ce ierburi pe ele si murate. Cum la supermarketul cel mai apropiat (poate 0,5km, poate mai putin) n-am gasit castraveti murati cand am vrut sa fac salata de boeuf fara carne (imi place sa mananc carnea separat, in plus asa pot consuma salata si vegetarienii mei) m-am gandit ca ar fi o idee buna sa folosesc sos tartar care, cel putin teoretic, trebuie sa aiba castraveti murati in compozitie dar si maslinele cele murate.
Am fiert cartofi, morcovi, cateva pastai de fasole verde, oua si ciuperci, am tocat totul marunt dupa ce am curatat coaja acolo unde a fost cazul si s-au racit legumele, am tocat si maslinele cubulete mici si am amestecat totul cu sos tartar si o lingura de maioneza ramasa pe fundul borcanului. Poate ar fi fost bine sa pun si ceva mustar cu seminte in el.
Intr-un castron mare din care au mancat trei adulti (minora, ca orice copil crescut in mediu anglo-saxon, face mari nazuri la legume) au mai ramas cateva linguri de salata.
2 comentarii:
Mmm, suna foarte bine, cred ca o sa incerc, de 2 luni mananc numai salate cu sos d-asta tartar si tot ce mai nimeresc pe langa el. Nu stiu de care ai avut, mie-mi place ala Knorr la borcanel mic.
Pai ideea sa folosesc sosul tartar de la tine mi-a venit. Acolo nu am gasit Knorr, nici mic nici mare, am luat Tesco, unul mic.
Trimiteți un comentariu