marți, 24 august 2010

Schimb de link

De la o vreme sunt asaltata cu cereri de schimb de linkuri. Prima data cand am primit o asemenea cerere a fost cam pe la inceputul activitatii de bloggerita si am fost surprinsa de faptul ca un baiat de numai 20 de ani doreste sa faca un schimb de linkuri cu mine. Mi-am zis ca nu e nici o problema si am acceptat, punandu-l pe respectivul in blogroll.

De atunci se poate vedea la sectia linkuri ca am mai primit si alte cereri si ca lista incepe sa se lungeasca. Am respins o singura cerere pt ca respectivul imi cerea sa pun un banner pe blog. Inteligent tipul nu-i asa? Isi facea reclama gratuita in schimbul a ce? Ce aveam eu de castigat? Faima? Ma indoiesc.

Singura conditie pe care am pus-o este sa mi se spuna fie cum s-a ajuns pe blogul meu, fie daca respectiva persoana a citit ceva de pe acest blog. Unul din raspunsuri, de o sinceritate dezarmanta (e drept ca dupa ce l-am trecut pe lista de linkuri) a fost ca a citit un articol, nu mai mult, pt ca el cu asta se ocupa, cu link-exchange. Altii insa se pare ca nu se ostenesc nici atat.

Si uite asa am aflat despre un nou trend in promovarea afacerilor, anume acela prin intermediul blogurilor. Si cum la schimbul de link bloggerul nu primeste nimic concret in afara de un nume inghesuit undeva, cel mai adesea, in josul paginii, promovarea asta nu il costa nimic pe promotorul de situri. 

Cum pt mine bloggeritul e doar un hobby si nu o sursa de venituri aceste cereri ma deranjeaza numai in masura in care pierd timp ca sa accesez siturile unde urmeaza sa apara distinsul meu nume (ca sa nu am vreo surpriza si sa aflu ca promovez cine stie ce pornoshaguri). Sunt insa curioasa daca si greii internetului primesc asemenea cereri si ce raspuns dau ei. Sigur ca nu voi primi raspunsul dorit de la vreunul dintre ei, ei sunt prea ocupati sa faca bani prin intermediul bloggului.

Niciun comentariu: