sâmbătă, 5 martie 2016

Un fel de tort cu blat din brânză de vaci,

Am postat poza aceasta pe face book și cineva mi-a cerut rețeta:

Un fel de tort cu blat din brânză de vaci, ouă, suc de ananas, griș și zmeură, ornată cu ananas în suc propriu și cireșe negre.

I I ”Cand puneti asa apetisante mancaruri va rugam si cu reteta.Arata tare bine.”

V M (moi) Am scris ingredientele...Am avut veo 700g brânză de vaci...nu știu câtă zmeură, că era înghețată...Am amestecat brânza de vaci cu sucul de la o cutie de ananas în suc propriu...una mijlocie, am amestecat 6 ouă ca pentru omletă și le-am adaugat la brânză, grișul l-am turnat din ochi ca să fie o compoziție groasă dar nu compactă (cam 200g, nu sunt sigură). Trebuia să pun și zahăr sau îndulcitor, m-am bazat pe fructoza și celelate zaharuri din fructe, dar nu a fost suficient, oricum nu a rămas nici o bucățică nedevorată...Cred că normal era nevoie de cel puțin 4 linguri cu vârf de zahăr...Am pus și arome: coajă de lămâîie și esență de rom și vanilie...Am uns o cratiță de doi litri cu unt, am tapetat-o cu hârtie de copt deasemenea unsă cu unt și am pus jumătate din compoziție, am adaugat zmeura și apoi cea de a doua jumătatate de compoziție, am pus la cuptor la foc mediu până când paiul curat de mătură (sau lama cuțitului) a ieșit curat...Nu a fost nevoie de însiropare...Am ornat cum se vede, cu felii de ananas din cutie și cireșe negre din congelator (foarte dulci) 

Niciun comentariu: