Am postat poza aceasta pe face book și cineva mi-a cerut rețeta:
Un fel de tort cu blat din brânză de vaci, ouă, suc de ananas, griș și zmeură, ornată cu ananas în suc propriu și cireșe negre.
I I ”Cand puneti asa apetisante mancaruri va rugam si cu reteta.Arata tare bine.”
V M (moi) Am
scris ingredientele...Am avut veo 700g brânză de vaci...nu știu câtă
zmeură, că era înghețată...Am amestecat brânza de vaci cu sucul de la o
cutie de ananas în suc propriu...una mijlocie, am amestecat 6 ouă ca
pentru omletă și le-am adaugat la brânză, grișul l-am turnat din ochi ca
să fie o compoziție groasă dar nu compactă (cam 200g, nu sunt sigură).
Trebuia să pun și zahăr sau îndulcitor, m-am bazat pe fructoza și
celelate zaharuri din fructe, dar nu a fost suficient, oricum nu a rămas
nici o bucățică nedevorată...Cred că normal era nevoie de cel puțin 4
linguri cu vârf de zahăr...Am pus și arome: coajă de lămâîie și esență
de rom și vanilie...Am uns o cratiță de doi litri cu unt, am tapetat-o
cu hârtie de copt deasemenea unsă cu unt și am pus jumătate din
compoziție, am adaugat zmeura și apoi cea de a doua jumătatate de
compoziție, am pus la cuptor la foc mediu până când paiul curat de
mătură (sau lama cuțitului) a ieșit curat...Nu a fost nevoie de
însiropare...Am ornat cum se vede, cu felii de ananas din cutie și
cireșe negre din congelator (foarte dulci)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu