După ce am postat aceste fotografii pe face book mi s-a cerut rețeta de pate de ficat de casă
AG ”Rețeta la pateu care este?”
VM (eu) Ceapă
tocată mărunt și călită în unt...mărimea cepei depinde de gust...eu am
pus 2 mijlocii pentru o jumătate de kg de ficat de pui...am folosit un
pachet de unt de 200g.. jumătate pentru călit ceapa cealaltă jumătate am
adăugat-o la final. In untul cu ceapa
am prăjit ficățeii...i-am lăsat să se răcească și i-am dat prin mașină
împreună cu gălbenușurile...Am pus restul de unt, o lingură de muștar de
Dijon (se poate și altfel de muștar, mie îmi place mai iute) și se
amestecă bine compoziția. Mi-a mai rămas destul de mult pentru tartine a
doua zi...Am avut 7 ouă dar o parte din albușuri le-am tocat pentru
salata a la russe (fără carne)...
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu