sâmbătă, 5 martie 2016

Pate de ficat preparat de mine

După ce am postat aceste fotografii pe face book mi s-a cerut rețeta de pate de ficat de casă

AG ”Rețeta la pateu care este?”

VM (eu) Ceapă tocată mărunt și călită în unt...mărimea cepei depinde de gust...eu am pus 2 mijlocii pentru o jumătate de kg de ficat de pui...am folosit un pachet de unt de 200g.. jumătate pentru călit ceapa cealaltă jumătate am adăugat-o la final. In untul cu ceapa am prăjit ficățeii...i-am lăsat să se răcească și i-am dat prin mașină împreună cu gălbenușurile...Am pus restul de unt, o lingură de muștar de Dijon (se poate și altfel de muștar, mie îmi place mai iute) și se amestecă bine compoziția. Mi-a mai rămas destul de mult pentru tartine a doua zi...Am avut 7 ouă dar o parte din albușuri le-am tocat pentru salata a la russe (fără carne)...

Niciun comentariu: