luni, 19 ianuarie 2009

Really, Really Bad Traffic ...

De multa vreme sunt abonata la un site din Republica Sudafricana care trimite newlettere cu glume culese din toata lumea. Situl este http://www.jollygoodjokes.com/

Nu stiu daca textul de mai jos (voi publica versiunea engleza si, sub fiecare paragraf, traducerea) se refera la realitatile din traficul tarii de origine a sitului, eu cred ca se aplica f bine la noi.

* Freeway congestion is getting so bad, you can change a tire without losing your place in line.

* Soselele sunt atat de aglomerate incat poti sa schimbi linistit o roata fara sa-ti pierzi locul la coada.

* All across the country rush hour traffic is bumper to bumper. The nextthing they'll be selling is antiperspirant to put under your car's fenders.

* In toata tara la ora de varf se circula bara la bara. In curand vor incepe sa se vanda deodorante (antitranspiratie) ca se puna sub aparatorile de noroi.

* Traffic is always heavy in both directions. There are just as many people trying to get to whatever you're trying to get away from.

* Traficul e la fel de aglomerat in ambele directii. Sunt tot atatia oameni care incearca sa ajunga undeva cati sunt si cei care vin de la acel undeva.

* You have mixed feelings when you see an opening in rush hour traffic.You're glad for the opening, but you wonder who died.

* Cand vezi ca se face un pic de loc in rand la ora de varf ai sentimente amestecate. Te bucuri ca ai loc, dar te intrebi cine a murit.

* It's useless to print roadmaps anymore. You just get on the highway and go wherever the other cars take you.

* N-are rost sa mai folosesti harta. Te duci pe autostrada si mergi unde merg toate celelalte masini.

* The only way to get home from work on time is to take the day off...even then, you're cutting it close.

* Singurul mod de a ajunge acasa de la lucru este sa-ti iei liber a doua zi, si nici atunci nu e sigur ca ajungi.

* Traffic is so bad nowadays, a pedestrian is someone in a hurry.

* Traficul e asa de dificil in prezent incat un pieton e un tip care se grabeste.

* You don't even have to brush your teeth anymore. Just get in rush hour traffic, smile, and let someone else's windshield wipers do all the work.

* Nu mai e nevoie sa-ti dai cu periuta pe dinti. Mergi cu masina la ora de varf, zambeste, si lasa stergatoarele altcuiva sa faca toata treaba.

* You can sit on the highways forever. In fact, some places have little exit ramps where you can pull over and make a car payment.

* Poti sa ramai pe autostrada pt totdeauna. De fapt sunt unele autostrazi cu niste rampe mici de iesire unde poti trage pe dreapta si sa-ti faci platile din masina.

* During rush hour the only way you can change lanes is to buy the car driving next to you.

* La ora de varf singurul mod in care poti sa schimbi banda e sa cumperi masina de langa tine.

* Remember the good old days when traffic used to be bumper to bumper? Now it's windshield wiper to windshield wiper.

* Ti-amintesti vremurile bune cand se circula bara la bara? Acum se circula stergator de parbriz langa stergator de parbriz.

2 comentarii:

val mănescu spunea...

În mod cert autorul e un sud-african exilat la Bucureşti. Sau în alt oraş de la noi. În orice caz, să cumpăr maşina de lîngă mine ca să pot trece pe banda doi, este o idee genială. Mai ales că preţurile au scăzut...

Viorica spunea...

Ei,daca articolul meu ofera solutii inseamna ca mi-am atins scopul :))