miercuri, 30 octombrie 2013

Caras de Delta Dunarii Partea II

Astazi (29 Octombrie 2013) am avut o zi grea. Acu, o luna au venit cei de la GDF CONFORT, cu care asociatia noastra de locatari are un contract de maintenanta , sa verifice gazele. Au zis ca avem o scurgere de gaze, m-au intrebat daca simt miros de gaze. Mercaptanul se stie ca are un miros extrem de puternic si neplacut, e de ajuns un volum de 1:1 000 000 ca sa fie decelat. In plus de la lucrul in laborator am ramas cu o sensibilitate olfactiva mai acuta.

Nu, n-am simtit nici un fel de miros de mercaptan. Au zis ca trebuie schimbata garnitura, am semnat actele si au plecat. Dar dupa aceea de cate ori spalam aragazul simteam un miros din ce in ce mai pregnant de gaze, mai ales in ultima saptamana, dar am pus asta pe seama lucrarilor de renovare de la vecinii de jos.

Cand s-a intors sotul meu din expeditia de pescuit si i-am spus s-a enervat f tare. El montase racordul buclucas cand am schimbat aragazul, a ales special unul de otel ca sa tina mai mult si facuse o treaba trainica, asa cum stie el. Mi-a zis sa fac ce stiu sa rezolv problema , pt ca nu trebuia sa ii las sa intre in casa...Oamenii venisera pentru tot blocul, nu doar pentru noi...

Deci dimineata am anuntat serviciul de urgenta la GDF. A venit omul, s-a uitat, era sparta piulita de la racord. A sigilat robinetul sa nu mai putem folosi gazele si m-a ajutat sa iau legatura cu cei de la Confort.

Ca sa nu mai lungesc povestea, a venit cel de la Confort, a desigilat, a pus un racord de plastic si acum am de palta 159 de lei. in doua transe. Cica ar fi putut sa ma taxeze cu 228, platibili pe loc, intr-o singura transa, dar fiindca i-am amenintat ca reclam la OPC ca au defectat intentionat ca sa ne scoata bani din buzunar, au taxat la minimum.

Sotul meu e in continuare nervos...


Dupa ce s-a schimbat racordul de la gaze, am pregatit cei mai mari carasi prinsi de sotul meu pentru pus la cuptor. Ieri i-am crestat, i-am uns cu putin ulei ca sa nu se lipeasca de hartia de copt, i-am frecat cu un amestec de condimente cumparat de la Cora, si i-am lasat in frigider pana azi, sa se parfumeze si sa se sareze. Daca nu se rezolva rapid cu gazele ne-ar fi parfumat casa de trebuia sa plecam din ea.

Am intins cu o paleta de silicon un strat de smantana, am presarat seminte de susan, am taiat felii o lamaie si am aranjat estetic feliile pe peste, am pus pe ele jumatati de rosii cherry si am ornat cu cateva capere. Am dat la cuptor la foc potrivit pentru 20 de minute, apoi la foc mai redus inca 15 minute, ca sa se patrunda bine.Dupa ce i-am scos din cuptor au aratat asa:
Niciun comentariu: