duminică, 12 februarie 2012

We will always love you, Whitney

S-a mai stins o stea...

3 comentarii:

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

Lipsa de iubire, epidemia care răpune artiștii lumii

12 feb 2012 | Eliza Berzescu
http://www.semneletimpului.ro/blog/Lipsa-de-iubire--epidemia-care-rapune-artistii-lumii-5351.html
Acum câteva zile toată presa internațională își bătea joc de Whitney Houston, după ce a fost văzută ieșind de la o petrecere, abia mergând, aparent beată sau drogată și cu stropi de sânge pe picioare. Acum nu mai râde nimeni. Whitney Houston, în vârstă de 48 de ani, a fost găsită moartă în camera sa de la Beverly Hilton Hotel, de către o gardă de corp. Salvarea a intervenit, dar medicii nu a reușit să o resusciteze și încă nu se știe cauza morții. Toată lumea presupune că drogurile ar fi de vină.
Eu cred că de vină a fost inima. Pe cât de mare și de plină de iubire să fi fost la început inima acestui om, binecuvântat de Dumnezeu cu o voce care a făcut să plângă cel puțin o dată, fiecare om de pe planeta asta, pe atât de mică, de neagră și de schingiuită trebuie să fi fost în momentul în care a încetat să mai bată.
Whitney HoustonSe pare că de la
moartea lui Michael Jackson, mari vedete din lumea muzicii internaționale, dar și românești, aleg să meargă pe acest drum. Că vorbim de Michael Jackson, Amy Winehouse sau de Mădălina Manole sau Mălina Olinescu, ar trebui să ne fie clar că toți acești oameni au ales acest drum, pe moment sau într-un moment mai înaintat în viață, când au început consumul de droguri, alcool, antidepresive și alte substanțe. Nu trebuie să fii un geniu ca să îți dai seama cum se termină povestea asta. Se pare că marea industrie muzicală cedează sub presiunea nevoilor bazice a vieții reale, care cere mai presus de toate o dragoste reală, împărtășită, privată.
Whitney Houston, la fel ca toți cei pe care i-am enumerat mai sus, le avea pe toate: bani, case, faimă, un copil și o voce care i-a asigurat o viață de lux. În schimb nu avea dragoste, dragostea unui soț și dragostea publicului. Căci toate problemele ei cu drogurile au început să apară de când s-a căsătorit cu Bobby Brown, un „băiat rău" al muzicii americane. A recunoscut-o chiar ea într-un interviu televizat. Whitney s-a agățat cu putere de soțul ei, apărându-l de opinia publică și a devenit în scurt timp un „copil sălbatic". A fost o față a ei pe care publicul nu și-ar fi dorit niciodată să o vadă și nu a înțeles-o.
Au divorțat în 2007 și Whitney a intrat de două ori în programe de reabilitare. Totuși, de fiecare dată când a fost suspectată că a abuzat din nou de droguri, din cauza vreunui incident public, presa și fanii au pus-o la pământ și au aruncat cu noroi în ea, furioși și trădați de o căsnicie care le-a furat diva preferată.
A devenit evident că răul făcut de o căsnicie nepotrivită i-a distrus permanent viața. Fanii au sperat la o revenire, odată cu noul album, lansat în 2009, „I Look To You". Albumul a fost primit foarte bine, fiind și premiat cu Disc de Platină. Dar la turneul de concerte organizat la nivel mondial, a devenit evident pentru toți fanii că drogurile i-au stricat ireparabil vocea, care falsa și nu mai atingea notele înalte, pentru care Whitney era cunoscută. Unii fani au părăsit sălile și mai multe concerte au fost anulate din cauza zvonurilor pentru abuz de droguri.
Aceste morți regretabile se adună în jurul unei idei recurente, care capătă o valoare și mai mare în contextul vremurilor de restriște economică pe care le trăim. Cei mai faimoși, mai adorați și mai bogați artiști ai lumii noastre, și-au făcut praf averile și sănătatea, încercând să umple golul din suflet cu „prieteni" (mai bine zis cunoștințe), și posesii materiale, dar au clacat în mod tragic în lipsa singurului suport care te face om, și anume iubirea. Fără iubire ești o umbră, ești un om mort.

AICISIACUMACOLOCURAND spunea...

A murit Whitney Houston din cauza drogurilor?
http://www.semneletimpului.ro/stiri/A-murit-Whitney-Houston-din-cauza-drogurilor--5354.html
Așa s-a terminat viața lui Whitney Houston. În batjocura presei și furia fanilor, care acum o plâng și tweetuiesc mesaje de durere și regret față de o moarte neașteptată.
„Să nu credeți că nu mă mai simt tentată de ele (droguri)... Îmi ia un minut să prizez... Trebuie să mă rog ca să scap (de ispită)", Whitney Houston, în 2009, în emisiunea TV The Oprah Winfrey Show.
Vestea morții lui Whitney Houston a reînviat povestea tulburătoare a vieții cântăreței și a ridicat o mare întrebare legată de rolul drogurilor în cazul morții ei. Viața lui Whitney este rezumată în presă pe 3 mari coordonate: vocea de aur care i-a oferit succesul consemnat chiar și în Cartea Recordurilor, căsătoria nefericită cu Bobby Brown și dependența de droguri care i-a adus ruina. Dintre acestea trei, ceea ce pare să conteze cel mai mult acum, în primele ore de după anunțul decesului, este rolul drogurilor în decesul artistei.
Deocamdată însă nu există decât teorii. Conform informațiilor preliminare, nu s-au găsit droguri ilegale în camera de hotel. Doar medicamente prescrise. Trupul neînsuflețit al cântăreței a fost găsit în cada de baie și cauza morții nu poate fi stabilită cu exactitate decât prin autopsie.
Se presupune că ar fi luat Xanax, un medicament cu efecte sedative puternice, şi ar fi adormit în cadă, fapt care ar fi condus la decesul său prin înecare. Totuși, cu gândul la recăderile ei în viciul consumului de droguri, înainte de acest anunț preliminar fanii s-au întrebat instinctiv dacă nu cumva drogurile sunt cauza tragicului deces prematur.

Viorica spunea...

Multumesc, Virginia. Asta spuneam si eu intr-un articol anterior, ca oamenii au inceput sa se axeze din ce in ce mai tare pe "a avea" in loc de "a fi"