luni, 13 februarie 2012

Semnificaţia codurilor meteo

Iata o campanie care imi place "campanie de informare la nivelul populaţiei privind semnificaţia codurilor meteo"

Problema este cum se aplica pretioasele indicatii expuse mai jos in zonele afectate in care oamenii au casele ingropate in zapada, de ex. 

Premierul Ungureanu a solicitat ministrului Administraţiei şi Internelor să se asigure că autorităţile locale vor începe la nivelul populaţiei o campanie de informare privind semnificaţia codurilor de alertă meteorologică, astfel încât locuitorii din zonele afectate să ştie cum trebuie să acţioneze.Premierul a dispus ca autorităţile locale să înceapă o campanie de informare la nivelul populaţiei, astfel încât să se înteleagă ce înseamnă codurile de alertă meteorologică. Premierul consideră că este foarte important ca oamenii să ştie şi să înţeleagă semnificaţia acestora, pentru a nu ajunge în situaţii dificile. De exemplu, dacă o persoană cunoaşte ce înseamnă codul portocaliu de ninsori abundente şi viscol, cu siguranţă nu va pleca la drum cu trenul şi îşi va cumpara mai multă apă şi mâncare, gândindu-se că poate vrea să evite să iasă din casă în perioada cu avertizare meteo. Înţelegerea acestor lucruri ar elimina panica şi i-ar face pe oameni să conştientizeze mai bine implicaţiile acţiunilor lor", au declarat agenţiei MEDIAFAX surse oficiale.

"Avem programe minunate, tovarasi", era un slogan f indragit inainte de 89. Ar fi bine ca indicatiile bineintentionate sa fie si aplicate, sa nu ramana la stadiul de "programe minunate". Si ca sa nu se spuna ca sunt Gica Contra dau si eu o sugestie cu ce ar trebui sa se inceapa, un tabel publicat pe pagina de facebook intitulata Vremea:

Si iata ce ne atentioneaza pagina respectiva ca se intampla mai interesant din pdv meteo acum o ora si un pic (acum e ora 3:10)


La aceasta ora in tara: VISCOL la Alexandria, Urziceni, GER la Bacau, Barlad, Botosani, Focsani, Iasi, Piatra-Neamt, Suceava, Vaslui, NINSOARE ABUNDENTA la Craiova, Ramnicu Valcea, Slatina, Targu Jiu (13.02, ora 02:00).

Niciun comentariu: