joi, 29 aprilie 2010

Gradina Japoneza

Nu stiu ce-i cu mine de la o vreme. Mi se pare ca am multe de publicat pe bucatica asta de spatiu virtual si sunt asa de ocupata cu asta ca abia de am timp sa citesc cele cateva randuri pe care se indura Bloggerul sa mi le afiseze in dreptul celor din blogroll. Ma bucur ca am setat asa pt ca imi fac o idee (mai mult ca sigur gresita) despre ce mai produc colegii mei extrovertiti.

Dar cand am citit la Tetris ca au inflorit ciresii japonezi in Gradina din Herastrau m-a apucat o mancarime de nedescris sa merg si eu sa-i vad si, mai ales, sa-i pozez. Deja facusem cateva fotografii ale ciresilor japonezi din Paris (urmeaza sa mai adaug poze la acest album, imi pare bine ca am fotografiat flori albe de cires japonez, imi pare rau ca pozele au iesit cu pete) si voiam sa vad daca puii nostri din Gradina Japoneza a Herastraului ar putea rivaliza in frumusete cu majestuosii pomi parizieni.

E adevarat ca pomisorii nostri par cam necopti in comparatie cu cei din surata capitala de "geanta" latina, in schimb compenseaza prin densitatea pe metru patrat. Iar florile acestui soi de cires sunt o incantare pt suflet indiferent de marimea copacului care le produce. Am vrut sa merg si in Gradina Botanica, sa vad cei doi gemeni atat de minunati, dar am pierdut cam mult timp cu redimensionarea pozelor pt publicat si s-a facut tarziu, si incepea si serialul... asa ca am dat doar o mica raita prin cartier sa pozez ce a mai ramas din magnolii si florile de gutui si de liliac. Deocamdata pozele astea asteapta cuminti in aparat, poate le-o veni randul la publicat sau, mai degraba, vor intra, ca si altele, direct in arhiva personala.

3 comentarii:

tetris spunea...

Multumesc pt pozele cu ciresii din Paris; sunt frumosi cei albi! Si cei roz :)

Viorica spunea...

Si eu trebuie sa-ti multumesc pt ca daca nu spuneai tu de gradina japoneza as fi ratat minunatia anul asta. Din pacate "gemenii" din Gradina Botanica se scutura de zor. In schimb am vazut alte frumuseti acolo, numia sa mai am putere sa public tot. Deocamdata nici nu m-am uitat cum au iesit pozele.
Imi place tare mult cum scrii. Am ras cu lacrimi de soferul vostru dar ma bucur ca in excursia de intoarcere in tara am avut soferi adevarati.

tetris spunea...

Ma bucur ca ai fost sa-i vezi!

La Gradina Botanica nu am ajuns, desi mi-am propus si e aproape.

Multumesc mult pentru compliment! Si ma bucur ca te distrezi de ce insir su pe blog :) Si eu revin la tine pe blog cu multa placere!