joi, 12 aprilie 2012

Quick

Nu ma pot mobiliza sa termin relatarile de la Campionatul Mondial de Patinaj Artistic, mai am fete programul liber. In loc sa scriu hoinaresc pe net si citesc ce scriu altii, sau ma uit la videoclipuri postate de altii, uneori nici macar prieteni de-ai mei. Dar uite asa am aflat ca una din melodiile italiene de la "Kings on Ice" era cantata de Lucio Dalla. Ma tot chinuiam sa-mi amintesc interpretul si cuiva i-a placut si l-a postat...

Tot de pe un post am ajuns sa vad un filmul al carui nume e chiar titlul acestui articol. L-am vazut pt ca mi-a trezit interesul videoclipul postat. Pt ca era cam tarziu in noapte am vazut ca scrie War Zone si am inceput sa caut filmul cu acest nume. Exista, dar nu era cel din videoclip. Atunci m-am intors pe youtube si daca nu eram de felul meu o fiinta calma mi-as fi dat palme, autorul videoclipului scria clar despre ce film e vorba si spunea ca e "hilarious". Si ilar este.

Mie imi plac mult comediile, dar cele cu adevarat reusite sunt destul de rare. N-am sa ma apuc acum sa le insir pe cele care mi-au placut cel mai mult, am facut-o cu alta ocazie. De la o vreme insa am fost cam dezamagita de sensul pe care il dadeau cei de la Hollywood notiunii de comedie, fie o lesinatura romantica la care reuseam sa zambesc un pic, fie ceva atat de grotesc ca imi venea rau. Poate o sa scandalizez multa lume dar mie Seinfeld, de ex, rareori imi provoca macar un zambet firav. Mie imi plac comediile care se bazeaza mai mult pe comicul de situatii decat pe strambaturile personajelor.

In schimb vazand acest film sud-coreean, Quick, am ras de cateva ori in hohote. Situatiile totusi nu sunt chiar comice, dimpotriva, dar sunt in asa fel prezentate incat nu se poate sa nu razi, trebuie sa fii in ultimul hal de deprimare ca sa te lase rece sau si mai rau, sa te enerveze. Filmul are un ritm extrem de alert, niste cascade incredibil de periculoase, o actiune care te tine cu sufletul la gura (mai ceva ca "True Lies" cu Arnold Shwartzeneger ,"Die Hard" cu Bruce Willis sau "Speed" cu dragul meu Keanu Reeves) si un final pe masura. Dar nu am de gand sa vi-l povestesc, (o face Wikipedia pt cei curiosi) poate cei care stiu engleza se incumeta sa sacrifice 115 minute ca sa-l vada. 

Am cules cateva date din Asian Wiki

    Movie: Quick
    Revised romanization: Qwik
    Hangul: 퀵
    Director: Jo Beom-Gu
    Writer: Park Soo-Jin
    Producer: Yun Je-Gyun
    Cinematographer: Kim Young-Ho
    Release Date: July 21, 2011
    Runtime: 115 min.
    Production Company: JK Film, CJ Entertainment
    Language: Korean
    Country: South Korea

Plot

Ki-Soo (Lee Min-Ki), Myung-Sik (Kim In-Kwon) and Ah-Rom (Kang Hye-Won) were members of the same notorious motorcycle gang. They enjoyed their days roaming the streets recklessly on their motorcycles.

Now, Ki-Soo works as a motorcycle delivery man, Myung-Sik is a motorcycle cop and Ah-Rom is a member of pop idol group. One day, Ki-Soo has Ah-Rom riding on the back of his motorcycle as he makes a delivery. To his surprise the delivered package explodes as he leaves the building. Ki-Soo's cellphone rings and he hears a voice telling him that their is another bomb planted in his helmet which Ah-Rom is wearing. Ki-Soo is ordered to take another delivery. If the delivery is late or he attempts to run away the helmet will explode ...

Cast
   
Lee Min-Ki --Han Ki-Soo   
Kang Hye-Won--Choon-Sim     
Kim In-Kwon--Kim Myung-Sik
Ko Chang-Seok--Detective Seo    
Yoon Je-Moon--Jung In-Hyuk   
Joo Jin-Mo--team leader Kim
Ma Dong-Seok--Kim Joo-Chul     
Song Jae-Ho--Kwak Han-Soo    
Oh Jung-Se--Park Dal-Yong    
Kim Tae-Woo--Junichi Watanabe

Additional Cast Members:

    Jeon Kuk-Hwan - Masaaki Aikawa
    Choi Jae-Sup - manager
    Kim Soo-Jin - schoolgirl 1
    Park Ji-Yeon - kindergarten teacher

Tot din Asian Wiki am luat si pozele:












Ce m-a impresionat pe mine este modul in care sunt exploatati cei care lucreaza in industria de entertainment in Coreea. Cascadele din acest film sunt extraordinar de indraznete, mi s-au parut mult mai periculoase decat cele americane si cateva secvente produse in timpul filmarilor si care se deruleaza pe genericul de final mi-au cam sters zambetul de pe fata, se pare ca s-au produs cateva accidente cu acesta ocazie, mai citisem ca actorii de sageukuri, dramele istorice coreene, au tot felul de incidente care se lasa cu raniri, or actiunea din acest film e inca mai alerta si mai riscanta.

5 comentarii:

Clubul Bufniței spunea...

pai, cum sa para secventele asa de reale daca nu cu sacrificii? nu ai vazut ce de rani avea dragutul de Lee Min-ho pe la maini cand filma pentru City Hunter?

Clubul Bufniței spunea...

am uitat sa-ti spun, super filmul si ai dreptate, cinematografia coreeana are sclipiri de geniu...

Viorica spunea...

Ma bucur ca suntem pe aceeasi lungime de unda

Viorica spunea...

Daca ma gandesc bine nici actorii americani nu sunt tiunti in puf cand e vorba de filme de actiune, unii mai si mor pe platou, vezi cazul lui Bruce Lee (OK, era de sorginte asiatica, totusi...) Tocami am citit ca Angelina Jolie si inca cineva tin sa isi faca singuri cascadele...

Clubul Bufniței spunea...

deh, profesionisti...si la cat castiga..sigur merita sa mai lase un picut din puf...