duminică, 8 aprilie 2012

Experimente fotografice.

Se spune ca pe masura ce inaintezi in varsta ti se cam face lehamite sa tot experimentezi si preferi sa mergi pe carari batatorite. Asa o fi, insa eu inca nu mi-am pierdut interesul pt experiente, chiar daca unele sunt dureros de nereusite. Cand m-am pregatit pt mers la Kings on Ice (mersi, iubito, ce cadou frumos ai putut sa-mi faci!) am decis sa iau si camera foto. Data trecuta citisem conditiile de accesare in patinoar si acolo scria ca sunt interzise aparatele foto, dar observasem ca multe persoane aveau camere tip "savoniera", asemanatoare cu cea lasata de mine acasa. 

Deci ma si vedeam fericita posesoare a unor fotografii traznet, ca cele pe care le pun pe blog cand comentez concursurile de patinaj artistic. Aveam eu o banuiala ca realizatorii au aparate foto adevarate, nu jucarii, si ca la acelea se aplica regulile de interdictie, dar m-am lamurit ca asa e cand am ajuns acasa si am vazut ce catastrofe de poze nepublicabile mi-au iesit. Cele cu blitz mai sunt cum mai sunt, dar celelalte... (la un moment dat am renuntat la blitz pt ca imi ieseau pozele prea intunecate). Despre ce am vazut la spectacol si cum a fost o sa va povestesc altadata...si n-am uitat nici de programul lung al fetelor de la CM.

Intre timp pt ca au aparut prin gradini florile la care visam asta iarna m-am apucat sa experimentez alta functie a camerei Olympus (cu cea de poze tip sport care "capture fast-moving action without blurring", m-am lamurit, poze mai miscate ca alea mai rar) anume cea de super macro. Va arat mai jos ce a iesit:

















Tineti cont de faptul ca vantul batea destul de tare si florile mi se tot plimbau prin fata camerei, ca sa puteti aprecia ce mana sigura am cand e cazul. E drept ca patinatorii aveau o viteza mult mai mare decat a vantului, incat mana mea sigura nu mi-a fost de nici un folos.

4 comentarii:

Clubul Bufniței spunea...

m-am bucurat de privelistea copacilor infloriti mai ales ca prin Bacau abia daca incep sa infloreasca magnoliile si sa iasa coltul ierbii prin parc. foarte fumoase pozele. felicitari. stii sa surprinzi culoarea si lumina dar si la cuvinte esti mestesugita.

Viorica spunea...

De atata rasfat si atatea laude au sa inceapa sa-mi creasca niste cornite (nu coarne, sper :)

Clubul Bufniței spunea...

hm!!!! cand am avut de criticat nu m-am oprit din cuvinte asa cum nu m-am oprit nici de la laudat. dar ai reportaje fata de care nu pot zice decat: Jos palaria.

Viorica spunea...

Deci experimentul asta a reusit. Imi pare bine.