joi, 9 februarie 2012

Remember PCR

Cei mai tineri nu au cum sa stie cum a fost cu mai bine de 22 de ani in urma. OK, nici eu nu stiu prea bine cum era la sedintele PCR, pt ca nu am fost membra de partid, dar stiu bine ca ceea ce deosebea "democratia noastra socialista", cea dinainte de 89, de o democratie reala era faptul ca orice hotarare trebuia sa fie adoptata in unanimitate. Exista si o lozinca pe peretele clasei noastre :"Nu stii, te invatam, nu poti, te ajutam, nu vrei, te obligam". 

Eh, si au trebuit sa treaca 22 ani de "democratie originala" (asta ni s-a promis in 90 si asta am si capatat) ca sa ma uit azi la TV si sa aud din partea celui de la doilea om in stat cuvintele pe care le credeam imposibil de folosit intr-o institutie aleasa democratic, prin vot real, popular : "aprobat in unanimitate" Din pacate pt ei uite ca au existat doi reprezentati ai poporului in sala, Mircea Geoana fiind unul din ei, care le-a stricat frumoasa unanimitate la votarea noului guvern.

Sa va fie clar, dragi tovarasi: UNANIMITATE=DICTATURA.

17 comentarii:

gabi spunea...

Da, dar si cand sunt prea putine voturi contra nu poti zice ca e democratie. Cu doua flori (scuze, voturi contra) nu se face primavara de la Bucuresti!

Viorica spunea...

Pai de aceea am comentat altundeva ca a fost unanimitate cu exceptia a doua voturi.

val mănescu spunea...

Adevărul e că madmoazel Opoziţia e, la noi, ca sindicatul pe vremea lui Ceaşcă. Coaie. Pardon. Adică, se-agită, da nu se bagă.
Nu-nţeleg de ce nu s-au dus să voteze negativ, ca bărbaţii. Nu-i cam laşitate să zici domne, nu suntem de acord să fim de acord? Şi nici să nu fim.
Iaca, domnişoarele au reuşit să nu fie.

Viorica spunea...

Lasa ca a participat cine trebuie cu o covantare de-a lasat masca pe toata lumea, unii zic ca "de ce dom'ne, de ce?" altii se extaziaza "a fost un dar grecesc"...

disa spunea...

Nu stiu cum a fost "cuvantarea", dar le-am ascultat pe ambele-ale premierului si ale lui Ponta- cu religiozitate.
M-am saturat de certuri ca la usa cortului. Vreau armonie, decenta, cum le sta bine unor copii educati.
Dealtfel, la vocea abia soptita a lui Ungureanu, nu se putea raspunde cu badaranie...Ar fi fost o impietate.

Viorica spunea...

Intrebarea e: era cuvantarea lui Ponta absolut necesara?
Si la ce fel de ton te asteptai de la cuvantarea unei marionete? Ca doar nu a ales matrozul nostru un premier care sa-i iasa din cuvant, ca s-a fript destul cu Tariceanu.

val mănescu spunea...

disa: deci iar să vrem linişte ca-n 90-91? Păi, dacă-i aşa, iar să vină minerii, iar Ilici, iar Ţapu, s-o luăm de la zero cu totul?
Cît ai de gînd să trăieşti, Diso?
Da pe copchii tăi nu i-ai vrea în România?

Viorica spunea...

Vlade, las-o in pace pe Disa, nici ea nu l-a vrut pe Basescu.

disa spunea...

Viorica, o sa vedem...
Mie imi place omul, nu ceea ce va fi obligat sa faca, de imprejurari.

disa spunea...

@Varanus, copiii mei sunt, pour toujours, pentru Basescu.
Eu, in schimb, am fost de cealalta parte a baricadei.
La locale, am votat cu cel mai bun, indiferent de partid politic, si asa voi vota.
Indiferent de optiunea politica, voi stii sa apreciez un om cu calitati, chiar daca nu are coloratura politica dorita...

Clubul Bufniței spunea...

eu i-am dat dreptate lui Ponta, si l-am ascultat in direct, cu urechile ciulite...daca puterea e badaranca, opozitia ar trebui sa-i raspunda cu vorbe de "catifea"...poate am merita si noi o "Revolutie de Catifea"...

Viorica spunea...

O fi introdus Ponta un curent mai catifelat in PSD dar inca imi amintesc cata badaranie si aroganta era si pe vremea cand erau ei cu painea si cutitul in mana si daca, cel putin aparent, cei care dicteaza linia in partidul sau sunt tot cei din vechea garda degeaba asteptam "revolutie de catifea"

Clubul Bufniței spunea...

nu sunt deloc fana PSD dar, simtind din plin epocile traite de la "revolutie" in coace ... am observat un singur lucru: PSD-istii au furat, ne-au mintit si ne-au aburit cum au vrut ei dar, diferit de Conventia Democrata si Pardidul Democrat (dupa cum se observa, in amandoua denumirile exista cuvantul "democrat": adept al democrației), au mai lasat cateva firmituri si popurului asta amarat ... greseala lor cea mai mare e ca, au lasat drum liber totalitarismului prin "portitele" legislative ... pe care actuala putere, deoarece le-a stiut, vezi flagelul traseismului politic, participand la creearea lor, a putut sa le "fructifice" .... asta e adevarul pe care il vad eu...

Viorica spunea...

Sa nu uitam istoria, PSD a "domnit" mai la inceput, cand mai era ceva osanza stransa cu atata chin de impuscatul, normal ca au mai ramas ceva firimituri, era de unde. Ti-amintesti cat era inflatia prin primii ani? Cred ca 400%...Bine, au "contribuit" la asta si mineriadele...
De e rau la astia e ca ei, ca si americanii, au permis bancilor sa dea credite fara acoperire in prostie (o sa-mi spui ca sunt particulari si nu pot fi controlati de stat, o sa zic ca se pot face legi care sa ingradesca practicile oneroase, in felul asta cand s-a ajuns la scadenta a aparut criza, si necesitatea "statului social". Stii ca inainte de criza aia cumplita de la inceputul secolului trecut nu exista sistemul de pensii nici macar in teorie, nu mai vorbesc de celelalte aspecte destinate sa mai ia cate ceva de la imbuibati si sa mai dea la amarati, adica "statul social". Imi pare rau ca nu mai am rabdare sa citesc New York Times, (lasa ca nu mai da decat f putin gratis), in special recenziile la carti si articolele din sectia "Magazin", mari consumatoare de timp dar f instructive, eu nefiind economista ma inteles cat de cat cum e cu chestiile astea legate de economie, finante, etc, numai citind articole din NYT. Ma opresc aici, comentariul tinde sa devina prea stufos.

disa spunea...

Corect: "a premierului... a lui Ponta", din comentariul meu, de mai sus.
Fiecare a avut doar cate o cuvantare...

Viorica spunea...

Lasa Disa, ca s-a inteles, ca doar ambele cuvantari au fost cam la fel...

Viorica spunea...

Disa, ma bucur ca ti-au placut pozele mele...