duminică, 28 aprilie 2013

Fructe uscate si minunate-- Agrisele

In Piata Veteranilor exista o pravalioara de unde se pot cumpara fructe uscate vrac, la preturi mult mai reduse decat in hipermarket...imi place sa cumpar, printre altele, fructe acrisoare de agrise. Am fost curioasa sa vad ce beneficii aduc organismului.

 Agrisele te ajuta sa-ti recapeti vitalitatea organismului

Agrisele sunt niste fructe mici si rosii, uneori si verzi, ale caror efecte curative sunt mentionate de medicina traditionala chineza inca de acum 3.000 de ani.

Au in compozitia lor acizii citric, malic, ideal in acidificarea urinei, si tartric, celuloza, recunoscuta pentru reglarea tractului intestinal, calciu, fier, fosfor, pectine, potasiu, sodiu, substante grase, zaharuri si vitaminele A, B1, B2, C, P.

Agrisele contin de 20 de ori mai multa vitamina C decat portocalele, motiv pentru care sunt recomandate in tratarea afectiunilor intregii familii, de la cel mai mic membru si pana la decanul de varsta.

Agrisele pot trata cu succes afectiunile respiratorii, iar nutrientii din compozitie ajuta la absorbtia vitaminelor, mineralelor si proteinelor din hrana zilnica. In plus, pot fi considerate un adevarat medicament pentru ficat si vezica biliara, avand si importante influente asupra activitatii cardiovasculare.

O cura cu agrise, care nu trebuie sa depaseasca mai mult de 200 de grame pe zi, vreme de doua saptamani, creste puterea de concentrare. Iata de ce elevii si studentii nu ar trebui sa le ocoleasca, mai ales in perioada examenelor.

Agrisele se recomanda, de asemenea, si in curele de slabire, pentru efectul lor tonic, dar au si importante beneficii asupra fertilitatii feminine si protejarii intregului aparat reproducator.

Agrisele mai sunt utilizate in tratarea candidozei cronice si a infectiilor bacteriene si parazitare. Datorita potasiului din continut, agrisele actioneaza asupra tensiunii arteriale, asa ca hipertensivii le pot consuma cu incredere.

Un suc din agrise proaspete, indulcit cu miere de albine, poate fi un leac excelent impotriva racelii, dar si tonicul natural pentru zilele in care esti obosita si lipsita de energie.

Agrisele pot fi consumate ca atare, fie uscate, fie proaspete, dar si sub forma de compot, peltea, dulceata, suc si se pot congela.

Din agrisele uscate, pe care le gasesti la plafar sau la magazinele de produse naturisete, se poate prepara oricand un ceai care se recomanda persoanelor care sufera de diabet, pentru ca aceste fructe mici ajuta la normalizarea valorii glicemiei, stimuland secretia de insulina. Se beau una-doua cani pe zi.

Cercetarile au stabilit ca agrisele favorizeaza formarea globulelor rosii, iar o cura de agrise poate intari unghiile si dintii sensibili. De asemenea, agrisele au si proprietati antiinflamatorii si sunt diuretice puternice.

Vitaminele si mineralele din compozitie le recomanda pentru introducerea lor si in dieta celor mici, pentru a le intari sistemul imunitar si a-i apara de infectiile specifice sezonului rece.
 







Niciun comentariu: