marți, 30 ianuarie 2024

Pana cotta dietetică cu zmeură și agrișe roșii

 


Rețetă
1 kg smântână pentru frișcă,
3 pliculețe de gelatină a 10g fiecare
cca 200g zmeură
cca 250 agrișe roșii congelate
Stevia praf după gust.
Se înmoaie 20g gelatină în 200ml apă rece. Se încălzește smântâna amestecata cu Stevia (eu am pus trei linguri cu vârf) la 60°C (cât suferă degetul) și se toarnă gelatina și se mai amestecă puțin ca să se dizolve gelatina.
Când s-a închegat smântâna cu gelatină se amestecă 100ml apă rece cu 10g gelatină. Se amestecă fructele cu Stevia după gust, se pun pe foc până un deget înmuiat în compoziție simte că e fierbinte, se toarnă gelatina înmuiată și se amestecă puțin. Se toarnă peste smântâna închegată și se așteaptă până se încheagă și gelatina de fructe.

Niciun comentariu: