joi, 14 mai 2020

Jurnal de Corona Virus 19 - Salcâmii

Pentru că mă trezesc prea târziu de când s-au schimbat orele de evadare din casă pentru ”seniori” nu reușesc să ies dimineața la cumpărături sau plimbare. Dar lumina de la ora 7 seara nu e cea mai propice pentru făcut fotografii. Iar dacă se mai întâmplă, ca marți, să ajung în fața unui salcâm roșu, sau mai degrabă trandafiriu, aproape de ora 8 mă simt chiar frustrată.

Așa că ieri am țâșnit pe ușă fix la 7 seara și am pornit în trap săltat spre Mega Image-ul de pe strada Veteranilor, aflat aproape vis-a-vis de biserică, ca să pot fotografia minunea de salcâm pe o lumină cât de cât acceptabilă.
















În cartierul nostru mai există un soi mai deosebit de salcâm, cu flori de un roz pal. Când l-am descoperit, prin 2009, era o minune de copac, falnic și plin de ciorchini delicați de flori. Dar îmbătrânesc și copacii, nu doar oamenii și acum arată cam ca vai de el.

În schimb în apropiere s-au ivit nenumărați pui, dar niciunul nu a crescut atât de înalt ca el. Probabil locatarii au avut grijă să îi mențină pitici.








Și tocmai când mă gândeam că s-au trecut florile salcâmului alb am descoperit unul printre blocuri, dar deja lumina nu mai era destul de bună ca să fac și close-up pentru flori



Niciun comentariu: