sâmbătă, 16 mai 2020

Jurnal de Corona Virus 19 - Grădina cu Minuni

Nu știu ce le-a lipsit altora în perioada asta de stat în casă dar mie mi-au lipsit teribil plimbările lungi cu aparatul foto în mână și florile primăverii, atât de bogate în cartierul nostru. Am mai ieșit eu câte un pic dar orele alocate pentru noi, cei trecuți de 65 de ani, au fost fie insuficiente, fie nepotrivite stilului meu de viață, cu prostul obicei de a merge la culcare mult după miezul nopții și dormitul dimineața până la ore târzii. 

Dar cum așa am făcut cel puțin de un sfert de veac slabă nădejde să mă mai schimb de acum încolo. Am încercat anul trecut, am fost chiar fericită că pot câteva săptămâni dar năravul din fire nu are lecuire.

Deci abia așteptam relaxarea promisă, cu gândul că primul lucru pe care îl voi face va fi să merg în Grădina Botanică. Dar am amânat totuși evenimentul pentru că nu am certitudinea că se va putea păstra distanța socială în transportul în comun și am ales ca în locul acestei vizite să colind prin cartier și nu-mi pare rău pentru că la vremea asta am văzut nenumărate grădini și grădinițe pe lângă blocuri, una mai frumoasă decât alta.

Dar cea care mi-a rămas în suflet atat de mult încât am numit-o grădina cu minuni este una situată pe Strada Dreptății, aproape de Bulevardul Uverturii. O îngrijește o doamnă în vârstă, care acum ar trebui să aibă 86 de ani, dacă mai trăiește. Și după cum arată florile din acea grădină cred că încă mai trăiește.


Am reușit să o surprind în două fotografii dar nu acum, ci în Septembrie 2018. Figura ei blândă se armonizează de minune cu frumusețea florilor de care are atâta grijă.



Acum vă voi arăta fotografiile făcute în prima zi din Starea de Alertă.




























Niciun comentariu: