sâmbătă, 20 iulie 2013

Tortilla cu Ciuperci

V-am spus de multe ori ca imi place sa improvizez. Am gasit in camara un borcan cu sos de rosii care astepta sa il bag in seama. In supermarketul in care fac totdeauna cu placere cumparaturi ma astepta pe un raft un pachet de tortilla de grau. Tortillas "la mama lor" se fac din "masa harina" o faina speciala de porumb tratat cu apa de var si apoi i se mai face nu stiu ce, in final obtiandu-se o faina foarte fina. Din supermarketul vecin am mai inhatat o cutie cu ciuperci proaspete. N-o fi cartierul nostru prea bogat, dar supermarketele rasar precum ciupercile dupa ploaie, pe str Bisericii, pardon Orsova, sunt doua unul langa altul, Profi cu marfa ieftina dar cam proasta si  Adcorian cu preturi un pic mai saltate dar marfa mai pe placul meu.

Cascaval aveam in frigider, condimente in dulap. Am asezonat sosul de rosii cu tot felul de buruieni uscate: busuioc, oregano, maghiran, menta, am pus si niste praf de chili, ulei de masline, turmeric, am amestecat bine si am asezat o tortilla in tava. Am uns-o bine cu sosul de rosii (cu ajutorul unei pensule) am presarat cascaval ras si am adaugat apoi ciupercile taiate felii subtiri si asezate cat mai artistic. Am repetat operatia de trei ori, deasupra am mai presarat niste piper si am pus-o la cuptor la foc potrivit (gradatia 4 din 8 la cuptorul nostru) pentru 20 de minute. Am  taiat-o felii si ma pus-o la masa. Au iesit practic doua portii pentru o masa alcatuita dintr-un fel unic.





Astea sunt ingredientele. Dupa cum puteti vedea cu ochiul liber am folosit clar ciuperci din productia autohtona si nu de import. Produsul arata asa inainte de a fi introdus in cuptor:
Ar fi fost frumos sa isi fi pastrat aspectul acesta elegant pana la sfarsit, dar bineinteles ca nu s-a putut.



Niciun comentariu: