vineri, 1 martie 2013

Placinta de mere pentru diabetici

Nu e cine stie ce inginerie. Se iau patru mere mai mari si o tava mai mica.
Se cauta in congelator niste resturi de foi de placinta. Asta am facut eu. Voi puteti sa cumparati un pachet, dar nu aveti nevoie decat de cel mult doua foi. Se pune niste hartie de copt in tava. Pentru ca sa fiu sigura ca nu se lipeste placinta eu ung hartia cu putin ulei. Se pune o foaie de placinta sau se imprastie artistic 1/2 din resturile de aluat in tava.

Merele se curata de coaja si de casuta de seminte, (din acestea se face un excelent ceai diuretic) si se taie felii f subtiri care se pun in straturi in tava, peste fiecare strat se presara putin indulcitor Diamant si multa scortisoara.
Nu va uitati la pretul inscris pe cutie, e luata mai de mult si e posibil ca acum sa fie diferit. Se pune cealalta foaie, sau cealalta jumatate de resturi, dupa caz, se unge cu putin ulei si se da la cuptor la foc potrivit cam 40 de minute. Daca ramane, se poate consuma si rece, daca nu, se termina cat e calda, depinde cati doritori sunt.



3 comentarii:

Alina spunea...

De Martisor, va doresc o primavara frumoasa, cu multe zile insorite, parfum de flori si multa verdeata!
Alina.

Traveling Hawk spunea...

Ultima data am luat cu 21.

Multumesc pentru aceasta reteta, Viorica:)

Viorica spunea...

Cred ca si eu tot asa. Asta era un ambalaj mai vechi
Pofta buna!