sâmbătă, 31 decembrie 2011

Relatii Romano---Sud-Coreene----Interviu.

Atrag din nou atentia ca cele de mai jos ar putea fi considerate publicitate, eu as zice ca e vorba doar de o recomandare, mai ales ca nu am pretins nici un fel de recompensa materiala pt acest articol.

Spuneam acum ceva timp ca astept raspuns la niste intrebari de la Cluj in legatura cu magazinul online Coreean.food. Azi l-am primit si o sa copiez textul de pe email, pt ca mi se pare f interesant pt oricine este interesat de Coreea de Sud si modul cum oameni inimosi au reusit sa stabileasca relatii de care pot profita o multime de romani. Mi-am permis pe alocuri sa corectez unele typo facute clar din graba:

Intrebarile mele:

cum v-a venit ideea magazinului, 
cum va procurati marfurile, 
cum merge acum afacerea si 
cum o vedeti dezvoltata in viitor. 
Deasemenea cum va documentati pt retete
Buna Viorica.
In primul rand SARBATORI FERICITE, iar in al doilea rand imi cer scuze pentru intarziere.
Nu stiu daca este suficient doar sa iti raspund strict la intrebari, sau daca nu ar fi mai bine sa iti spun mai multe lucruri despre noi.
Da, spun noi pentru ca nu sunt singur in proiectele legate de Korea.

Astfel, legaturile mele cu Korea au inceput in 2008 cand am fost in Coreea de Sud.
Acolo am ramas impresionat de multe lucruri: dar poate cel mai mult am ramas impresionat de oameni.
Dupa ce am revenit, cu un grup restrans am pus bazele infiintarii unei Asociatii Romano-Coreene la Cluj.
Din 2009, in toate proiectele legate de Coreea colaborez cu dl. Park Lae Weon care este si presedintele Open Bridge care este coreean stabilit in Romania (la Cluj) de 14 ani.
Astfel in 2010 am infiintat Open Bridge Consortium www.openbridge.org.ro
Am incheiat 2 ani de activitate si am avut proiecte foarte interesante:
- Participarea la Targul de Vacante (unde am servit ceaiuri coreene)
- Am adus un designer de moda coreean Choi Boko la Cluj Fashion Week
- Am organizat 6 misiuni economice in Coreea de Sud, la care au participat peste 70 de persoane.
- Am deschis primul Korean Corner la Biblioteca Judeteana Petru Dulfu din Baia Mare (peste 1000 de carti si obiecte de arta)
- Zilele Culinare Coreene la Cluj-Napoca cu ocazia Zilelor Orasului. Am adus 3 bucatari din Coreea de Sud. Una din zile am facut in BIBIMPAP de 3metrix2 metri (cca 400 kg). Poze sunt si pe inernet si pe pagina noastra de facebook. https://www.facebook.com/media/set/?set=a.10150358829464216.374780.299390364215&type=3
- In partneriat cu TVR Cluj si LG am avut o serie de 6 emisiuni si un concurs (6 cuptoare cu micorunde LG). S-au difuzat 8 retete culinare pregatite ce bucatari coreeni. Una din emisiuni a fost duminica transmisa si de TVR Info.
- Recent am lansat koreanfood.ro

Acest magazin online este focusat pe retete culinare coreene. Eu nu am fost deloc pasionat de bucatarie pana nu am descoperit bucataria coreeana. De fiecare data cand am fost in Coreea ma intorceam cu gandul de a putea manca si la mine acasa la fel cum o faceam in Coreea.
Astfel am inceput sa adunam retete culinare coreene. Sursa principala a fost retetele care se gateau in casa Dl. Park. Desigur am adunat retete si de pe internet, le-am sortat, le-am tradus, le-am facut pe toate.
In mai am editat si prima brosura in limba romana cu 16 retete culinare coreene.
Tot atunci am cumparat si domeniul de internet www.koreanfood.ro
Am pregatit timp de 6 luni lansarea site-ului: gasirea furnizorilor, dezvoltare website, retete, design, etc.

In ce priveste produsele de pe site-ul koreanfood.ro am incercat pentru inceput sa aducem ingredientele de baza, fara de care nu se poate gati mancarea coreeana: sos de soia, ulei de susan, gochujang, gochugaru, doenjang, sosuri pentru marinat si bineinteles faimoasele supe si alge marine.
Viziunea noastra este aceea de a promova gastronomia culinara pe site-ul nostru prin adaugarea de noi retete cat mai variate. Vom deschide in 2012 si o rubrica de Retetele Clientilor. Vom lansa si o rubrica de comentarii la retete. In ce priveste magazinul si produsele, ne dorim un dialog cu clientii nostrii. Astfel, dorim sa aflam care sunt retetele pe care doresc sa le incerce si care sunt ingredientele de care au nevoie. Putem aduce aproape ORICE din Coreea pentru oricine din Romania. E suficent sa ne scrie ce anume doresc. Incet incet vom creste si noi numarul de produse, in functie de cererea de la noi.
Pe langa ingrediente, putem aduce diverse accesorii pentru bucatarie: fierbatoare de orez (faimoasele CUKKO), vase coreene, si alte articole necesare la bucatarie.

Proiectul nostru pe termen mediu, presupune si deschiderea unui nou site (deja l-am achizitionat) de unde clientii vor putea comanda diverse obiecte sau gadgeturi pornint de la DVD-uri cu filmele coreene preferate, costume traditionale coreene (hanbok), obiecte de arta si pana la electronice si electrocasnice....dar nu spun mai mult...deocamdata, doar faptul ca toate produsele vor fi doar coreene.

Pana atunci, insa ne concentram pe mancare :)))yummy. Eu am deschis si un blog (de fapt sotia) cu ce gatim noi acasa.

La Cluj, incepand din ianuarie vom avea seri lunare dedicate gastronomiei si culturii coreene. 
Am gasit si locatia perfect la D-na Doina Cosma la Pensiunea Clasic din Floresti, langa Cluj.
Deja ieri 30.12.2011 o echipa de filmare de la citynews.ro si transilvania live a filmat reteta pentru MANDU (sarmalutele coreene).
Locatia a fost pensiunea Doinei. Am gatit MANDU GUK (supa de mandu) si mandu prajit.
Am facut si un RAMYUN pentru echipa de filmare. Asteptam acum cu mare interes articolul si emisiunea.

2 comentarii:

tetris spunea...

La multi ani!
Sa ai un an super, cu multa sanatate!

Viorica spunea...

Multumesc, Tetris, sa fie!