Cand am facut meniul a trebuit sa tin cont de cele de mai sus. In plus, stiind cat ii place mamei mele piftia am facut piftie de curcan. Pt ca stiu ca sunt si amatori de ficat de pui am preparat un pateu de ficat de casa si am umplut niste oua cu o parte din el, restul l-am aranjat pe o farfurie si l-am ornat cum m-am priceput. Am cumparat andive si o Nappa Cabbage (varza chinezeasca, din care coreenii prepara mancarea nationala numita kimchi) si am facut o salata cu maioneza.
De la un supermarket am cumparat niste salata de vinete cu gustul f apropiat de cea preparata alta data de mine in casa. Am facut si o pasta de branza cu ceapa, guacamole din avocado (simplu de tot, doar cu zeama de lamaie, chili praf si un pic de smantana), mai aveam in congelator niste rulouri umplute cu branza si spanac marca Kihi, din pacate nu se mai importa tocmai cand nepoata cea mofturoasa a declarat ca ii plac, am facut si o salata a la russe cu multe legume precum si un platou pe care am pus, pe langa ouale umplute si somon marinat (dar numai eu m-am luptat cu el) si cascaval, am folosit din belsug rosii cheri. Asta a fost, ca sa zic asa, pt breakfast. Am avut la pranz si traditionalele sarmale la care am pus si ceva mai multa varza tocata pt vegetarieni, niste friptura de porc bine degresata, fiarta la cuptor in vin rosu de la mosie pana a ajuns sa se topeasca in gura, muraturi asortate (printre ele si dovlecei murati) cozonacul traditional (cumparat, deh, eu am diabet) si salata de fructe. Nimeni nu a facut abuz alimentar nici nu a ajuns la spital.
O sa vedeti ce a rezultat privind pozele.
Platoul asortat
Pasta de branza cu ceapa
Pate de ficat de casa, pe margine sunt oua de prepelita
Macrou afumat, era pregatit, just in case, dar n-a mai fost cazul.
Salata a la ruse
Aici uitasem sa inlatur capacul de pe castronul cu piftieSalata de andive si Nappa Cabbage
In stanga se vede salata de vinete si pasta de guacamole
Sus se intrezaresc rulourile cu branza si spanac
In castron e piftia de curcan, am pus in ea niste floricele de morcov, dar nu sunt prea evidente.
5 comentarii:
OK. Deci salivez maxim. Yummy!!!
Felicitari!
Din pacate cam din tot ce ai vazut mai sus a ramas doar amintirea. Si cateva curulii asezate pe rotundul meu trup.
Si cat ai muncit pentru toate?
O zi pt sarmale (le-am infasurat si pe cel de anul nou si le-am pus in congelator) si o zi pt restul, fara nici un ajutor. Aici si-a spus cuvantul experienta. Am cumparat din vreme totul, mi-am facut o lista cu meniul, pe scurt m-am organizat.
Anul trecut am muncit o noapte, pt ca ziua de Ajun mi-am petrecut-o la spital, cu Mamita, care isi fracturase soldul.
Trimiteți un comentariu