miercuri, 14 decembrie 2011

Vesti bune pt fanii serialelor sud-coreene

Vestile ni le da Libertatea.

Dupa ce prezinta evenimentul care a avut loc in 29 noiembrie 2011, anume o intalnire dintre reprezentatii sud-coreeni care se coupa cu promovarea productiilor de televiziune si omologii lor din Romania aflam ca:

Contactele realizate cu Televiziunea Română și cu Pro TV au fost fructuoase, mai ales că Televiziune Națională are deja colaborări de mult timp cu partea coreeană, difuzând seriale istorice care au captat publicul telespectator prin subiectele abordate. 
 
Dacă TVR 1 a fost deschizator de drumuri, cu seria de succes "Legendele palatului" (care a cuprins seriale ca "Giuvaierul coroanei", "Jumong", "Doctorul Hur Jun", "Furtună la palat" şi altele, Naţional TV a preluat reţeta, difuzând până acum tot drame inspirate din trecutul tumultuos al Coreei. În schimb, Euforia TV a început cu un serial cu tematică actuală, având în prezent două producţii diferite în fiecare zi. 

Fie că e vorba de drame istorice ca "Bărbatul prinţesei", "Sungkyunkwan Scandal" (KBS), "Luptătorul Baek Dongsu", "Copacul cu rădăcini adânci" (SBS), "Gye Baek" (MBS) sau seriale de actualitate ca "Îndrăzneşte să visezi", "Marry petrece toată noapte" (KBS), "Bad guy", "Athena - zeiţa războiului", "Parfum de femeie", "Protejează-l pe şef", "Vânătorul oraşului", (SBS), "Flăcările dorinţei", "Nu te pot pierde" (MBS), filmele tratează profund, dar cu delicateţe, relaţiile interumane, aducând în prim-plan poveşti tulburătoare despre iubire, prietenie, trădare, dorinţa şi efortul de a înfrunta şi a trece cu bine peste greutăţile vieţii, de a înlătura răul din societate şi de a aduce bucurie in inimile semenilor. Trustul PRO a fost interesat in egală măsură de filmele coreene, dar în mod special de cele moderne, amintite mai sus. De asemenea, MBS a prezentat la eveniment "Lacrimile planetei noastre", un film documentar în patru episoade, care prezintă viaţa oamenilor în mijlocul naturii sălbatice din regiunea arctică, din Africa, din zona fluviului Amazon şi din Antarctica. Tot cu un documentar, "Fluviul Amur", a venit şi postul KBS. Pe parcursul a patru episoade, a câte 60 de minute, sunt prezentate frumuseţea sălbatică din nord-estul extrem al Asiei, dar şi lupta omului pentru a supravieţui în condiţii extreme.

Daca ati sti de cand imi doream sa vad documentarul "Lacrimile Planetei Noastre" ati intelege cat de mult ma bucur la gndul ca s-ar putea sa il vad pe micile noastee ecrane. Drame istorice n-am vazut pe internet, m-am multumit cu cele de la Tv, dar dintre cele de actualitate deja am vazut trei.  M-as bucura sa le achizitioneze ai nostri, ca sa le vada si cei care nu au calculatoare destul de puternice sau conexiune buna sau nu stiu engleza. Singura problema ar fi ca avand atatea oferte s-ar putea sa ne aflam in embarrs  du choix, cum mi s-a intamplat mie cu  "Boys Before Flowers", difuzat de Euforia cu numele de "Baieti de bani gata". Lasa ca daca il vedeam la ETV nu mai aveam ocazia sa gasesc variantele taiwaneza si japoneza, pe care le urmaresc pe net in paralel cu cea coreeana, fiecare dintre variante avand farmecul ei specific.

Un comentariu:

Anonim spunea...

sant incantata de filmele coreene mai ales cele istorice mai ales ca respecta destul de mult adevarul istoric