joi, 22 decembrie 2011

Corean food online

Trebuie sa va spun de la inceput ca acest articol s-ar vrea un fel de interviu publicitar, cam cum procedeaza canalele TV la stiri cand fac reclama mascata. Diferenta e ca eu o fac doar asa, de amorul artei si din prietenie pt doua persoane dragi mie, Dany si Doina. As fi vrut sa incep cu un magazin online de produse alimentare coreene din Cluj, dar deocamdata am primit raspuns doar de la cel din Mangalia. despre care am aflat ca au si magazin live.

L-am intrebat pe administratorul magazinului urmatoarele:

cum v-a venit ideea magazinului, cum va procurati marfurile, cum merge acum afacerea si cum o vedeti dezvoltata in viitor. Deasemenea cum va documentati pt retete.

Am primit urmatorul raspuns:


# idea de a deschide acest magazin o aveam in minte de mai mult timp, deoarece si eu si asociatul meu Marius, am lucrat mult timp la Daewoo Mangalia Heavy Industries, un santier naval din Mangalia,in care actionar majoritar sunt coreeni.

# noi cunosteam foarte bine calitatea acestor produse alimentare, pe care le degustasem si cu ocazia business trip-urilor pe care le-am facut in Coreea de Sud cu diverse ocazii.

# astfel am decis ca in luna aprilie a acestui an sa deschidem magazinul atat fizic in Mangalia cat si online.

# marfurile sunt produse in Coreea fiind importate de noi prin Slovacia.

# acest tip de business a mers binisor pe plan local, tinand cont de faptul ca principalii clienti sunt coreeni care lucreaza in santier, insa principalul grup tinta l-a constituit clientul roman, cu varsta cuprinsa intre 25 si 45 ani.

# avantajul nostru a fost ca suntem in zona litoralului si a avut impact si asupra turistilor romani veniti in vacanta.

# munca de lamurire a acestora a fost insa enorma, acestia fiind foarte interesati sa asculte despre cum se prepara si cum se consuma aceste produse deosebite.

# in acest moment pe online avem 100 clienti care au comandat produse unii chiar si de 3 ori.

# speram ca afacerea sa se dezvolte incet dar bine, deoarece este un segment de piata la inceput si trebuie sa avem multa rabdare.

# retetele le-am obtinut de la coreeni din Mangalia cat si de la prietenii nostrii din Coreea de Sud.

Deci dragii mei prieteni (mai exact prietene) daca aveti nevoia sau curiozitatea sa consumati produse coreene dat cu incredere clik pe linkurile colorate in mov de mai sus, prietenele mele va asigura ca veti serviti f bine si veti fi multumiti.

7 comentarii:

Dany spunea...

Multumim mult , Viorica !
Si Craciun Fericit tuturor iubitorilor de korean food !
Cu caldura , Dany

Viorica spunea...

Multumesc pt urari. Astept acum raspuns de la Cluj.
Sarbatori fericite pt toate prietenele si toti prietenii mei!

Doina spunea...

Ești o scumpa,Viorica! Rar găsești oameni ca și tine,oameni care sa întindă o mana de ajutor semenilor lor ...absolut dezinteresat.Mulțumesc eu,Danny și băieții !!!

Viorica spunea...

Pentru putin. Singurul meu interes e sa va mearga voua bine afacerile. Atunci as fi si eu multumita.

Anonim spunea...

salutari .. sunt din mangalia si locuiesc momentan in coreea.. in cateva zile vin acasa si as vrea sa le pregatesc prietenilor mei ceva specific coreean.. magazinul din mangalia mai este deschis? si imi puteti da adresa ?

Viorica spunea...

Eu sunt din Bucuresti dar fac cercetari. Cand voi avea un raspuns o sa scriu tot aici, pe blog.

Cristina Ionescu spunea...

Am locuit 10 ani in Mangalia si am de la cine sa aflu. Maine incerc sa dau si un raspuns.