sâmbătă, 26 martie 2011

Leapsha cu poza 49

A inflorit forsithya. Si nu numai asta  din vaza, ci si cea din gradina. Si pt ca Virginia m-a intrebat care e denumirea in engleza pt leurda si untisor (wild garlic si respectiv figwort, pilewort, smallwort=Ranunculus Ficaria= Lesser Celandine) am decis sa pun si o poza cu untisor inflorit gasita pe internet precum si una cu leurda inflorita, tot de pe internet.


2 comentarii:

sara spunea...

Ma tot gandeam zilele astea cat de diferite sunt zonele din care facem parte si cum,denumirile unor flori,fructe,sau legume ,fac sa nu iti dai seama de ele decat daca le vezi in poza(de ex forsithya se numeste la noi "cuisoare".Nu pot pune exact de ce,cred ca din cauza ca au 4 petale si un miros ca de cuisoare....cred)
Cu cateva articole in urma va intrebati de ce lumea nu mai lasa comentarii si cred ca a avut dreptate cine a spus ca aveti niste articole atat de convingatoare,incat nu mai avem ce comenta.
O zi cu soare sa aveti!Cum a fost petrcerea?

Viorica spunea...

Interesant, si mamita tot de "cuisoare" spunea cand a vazut forsythia. Si povesteste mereu ca Mama-mare avea o tufa in gradina. Va fi fost in timpul copilariei ei pt ca generatia mea nu a apucat sa o vada.
Petrecerea a fost in cadru fff restrans.
Pt sotul meu luna martie era una de cosmar, pe langa traditionalele 1 si 8 martie, cu obligatoriile "atentii" catre tovarase, venea uraganul celor trei zile de nastere succesive, 23, sora-mea, 24, eu, 25 fiica mai mare, mai nou s-a adaugat pe 20 nepotica.
Dar pt ca am scapat de tovarase e mai simplu acum...