vineri, 24 noiembrie 2023

Lost you Forever - Armata pierdută

Un fragment din ”Lost you Forever” capitolul 5 mi-a dat de gândit prin universalitatea sa. Am făcut o paralelă cu istoria noastră din secolul trecut și, gândindu-mă la luptătorii noștri din munți după al doilea război mondial și soarta lor mi s-a strâns inima.

Am tradus în română (din engleză) fragmentul și pentru că nu vă pot reda originalul (traducătoarea nu permite copierea) vă ofer numai traducerea mea.

”Soldați voiau să-și protejeze pământul și pe ai lor dar ei acum se ascundeau în munți fără să mai aibă pământ și oameni pe care să îi protejeze.
................................
E adevărat că Galben Împărat le-a luat prin forță pământul. Dar acum regatul lor nu mai era și oamenii care locuiau acolo voiau numai să trăiască în pace. Nu le păsa cine e împărat, ba chiar au început să vorbească cu căldură despre inteligența și generozitatea lui Galben Împărat. Oamenilor nu le mai păsa de rămășițele armatei din Shen Nong care refuzau să se predea. Peste mii de ani nimeni nu-și va mai aminti de determinarea lor.

Numai renunțând și plecându-se puteau să aibă o soție dragă, un copilaș drăgălaș, poate chiar ceva avere dată de Galben Împărat.

Dar ei (soldații) persistau în credința lor, să țină la ceva de care multora nu le mai păsa, să-și riște viețile pentru asta.

Roțile istoriei deja se întorceau dar ei rămâneau cu încăpățânare pe loc, încercând să întoarcă roțile înapoi cu brațele lor. Dar erau oameni uitați de timp, mergeau contra curentului și erau destinați să fie rași de pe fața pământului.”


https://koalasplayground.com/2014/02/24/lost-you-forever-chapter-5l-wish-to-entrust-myself-to-the-mountains-and-streams/







Niciun comentariu: