sâmbătă, 11 noiembrie 2023

Crash Course in Romance

M-am învârtit, ca să zic așa, destul de mult pe lângă serialul ”Crash Course in Romance (Korean: 일타 스캔들 One-shot Scandal), deși mi-a fost recomandat călduros de o prietenă dragă. S-a întâmplat exact ca în ”Nunta Zamfirei” a lui Coșbuc

”Sunt greu bătrânii de pornit
Dar de-i pornești sunt greu de-oprit”

Pentru că m-a captivat foarte tare (și nu e de mirare pentru că Jung Kyung Ho este unul din actorii mei favoriți pe care deja l-am mai văzut în șase seriale care toate mi-au plăcut) l-am văzut cât de repede am fost în stare. Nu am reușit să o conving pe fiica mea mai mică, doctor în matematică, să își facă puțin loc în programul ei supraîncărcat și să vizioneze și ea serialul.

Se abordează probleme foarte serioase în ce privește educația și rolul părinților în această direcție.

M-au cam enervat tare mămicile, în special una dintre ele, gata să recurgă la orice mijloc posibil și să manevreze conducerea Academiei (o instituție de meditații colective foarte prolifică în Coreea de Sud, unde se pune bază foarte mare pe educație) să ia măsuri pentru ca odrasla ei să nu aibă concurență și să i se netezească drumul spre o facultatea de medicină, mult râvnită în Coreea. Dacă unele din mămici au devenit ceva mai umane în urma scandalului asta nu și-a schimbat năravul.

Dar stați liniștiți, serialul are happy end, deși mie Jung Kyung Ho nu mi s-a părut prea convingător în rol de amorez. Și așa mi-am dat seama că în nici unul din serialele în care l-am văzut, începând cu ”When The Devil Calls Your Name” și continuând cu ”Life on Mars”, ” Time Between Dog and Wolf”, ”Prison Playbook” și ”Hospital Playlist” cele două sezoane el nu are un rol romantic, de îndrăgostit.

Nici măcar pe Lee Joon Ki pe care l-am îndrăgit când am văzut ”The King and The Clown) sau Kim Jae Wook pe care l-am remarcat în ”Bad Guy” și unde mi s-a părut că a jucat mai bine decât Kim Nam Gil nu cred că i-am văzut în atâtea seriale.

Pe Shin Jae Ha știam că l-am mai văzut undeva dar nu îmi aminteam deloc unde. Și doar nu a trecut prea mult timp de când am văzut Taxi Driver 2.

























Niciun comentariu: