sâmbătă, 25 noiembrie 2023

Conopidă la cuptor.

Am găsit la supermarket conopidă românească frumoasă. fără prea multe frunze. Avea un pic peste 2 kg. Am separat buchetele și le-am fiert 10 minute la abur. Am o sită specială, rabatabilă, adusă din Canada, nu știu dacă se găsește la noi. 

După ce s-a răcorit am pus-o pe o tavă acoperită cu hârtie specială pentru copt, tăind toate cotoarele buchetelor (le voi folosi la o supă). 

Aveam în cămară un sos de roșii din comerț, se vinde într-un borcan roșu de plastic. L-am golit într-un castron. Ca să iasă tot sosul din borcan am spart în el patru ouă, am pus capacul și am agitat bine. Am turnat ouăle în castron și am mai pus cam o sută g cașcaval ras (soțul meu a fost de părere că mai trebuia), cam 150 g pesmet și frunzele de la două legături de ceapă verde tăiată mărunt. 

Am asezonat cu oregano (uscat), turmeric, piper negru, boia dulce de ardei (cui îi place poate pune iute) și turmeric. Am turnat și niște ulei. Nu l-am măsurat. Am amestecat bine compoziția și am pus-o cu o lingură peste conopida din tavă. Am dat totul la cuptorul încins la 180C (gradația 3-4), adică foc moderat, și peste 30 de minute a fost gata. S-a tăiat frumos cu o paletă, ca o plăcintă.



Niciun comentariu: