Duminică am fost la Târgul de Produse Alimentare de la Institutul Agronomic și am cumpărat, între altele, mere Golden Deliciosus de Voinești.
După cum se vede merele, delicioase într-adevăr, sunt ecologice. Mă bazez pe faptul că nu au aspectul acela lucios de la ceara aplicată pentru a le menține proaspete mai mult timp dar și pe petele de pe coajă.
Am mai cumpărat cândva, de la unul din nenumăratele supermarketuri din zonă (pe o rază de un km avem trei Mega Image, 2 Profi, 1 Carrefour și unul numit simplu 29) o cutie cu kiwi având grijă să aleg una în care să se afle cel puțin două bucăți mai moi, semn că sunt pe cale să se coacă, deși impresia mea, poate greșită, este că cele mai cruduțe au mai multă vitamină C, fiind mai acre.
Am mai scos din congelator o cutiuță cu zmeură congelată, tot din cea cu multă vitamină C și un rest de pomelo care, oricât a stat pe masă în așteptarea coacerii, tot cu multă vitamină C a rămas.
Pentru că intenționam să fac o salată de fructe folosind două mere care deja dădeau semne că vor porni curând să umble singure spre găleata de gunoi iar afară ploua l-am rugat pe soțul meu, care oricum trebuia să se întoarcă acasă de la serviciu (da, la cei 76 de ani împliniți merge încă pe jumătate de normă la serviciu, în timp ce alții așteaptă cu mâna întinsă ajutorul social) să intre în unul din supermarketurile din drum și să cumpere o cutie de compot de ananas.Fiindcă mă știe, de peste jumătate de secol, că nu-mi intră în voie cu una cu două, a dat telefon ca să mă întrebe ce fel de compot să ia, având în vedere și faptul că sunt diabetică iar compotul, se știe, se face cu zahăr. Mi-a citit câți carbohidrați la suta de grame sunt trecuți pe etichetă și i-am indicat să ia unul cu o lingură cu vârf de zahăr la sută, adică 14.
Atâta doar că el în drumul spre compot a trecut și pe lângă raionul cu fripturi, mai mult sau mai puțin crude și i-au făcut cu ochiul un pui fript, niște cartofi prăjiți și bere Peroni Nastro Azurro, marca mea preferată dar cu 0 alcool (dietetică, deh). Am aprobat pozitiv și astfel supa mea de legume a trecut on-hold (că nu puteam rata ocazia să folosesc romgleza).
N-am făcut poze cu păcătoșeniile alea (suntem în postul Paștelui, nu-i așa) ci numai cu produsul final folosit ca desert, adică salata de fructe (fără coniac, rom, etc și frișcă, cum e rețeta clasică).
Ca să nu păcătuim total am pus alături de puiul fript și cartofii prăjiți și câțiva castraveciori și felii de gogoșari murați produși de moi (adică eu în franceză, că sunt poliglotă, wtf), myself astă toamnă. Toate curuliile s-au dus direct pe fund și pe burtă.