joi, 7 iulie 2022

Pui Tikka Masala, rețetă Chef Alex Iacob

Azi, deși afară erau multe grade peste 30, am  decis să încerc două rețete noi. Una e pe bază de dovlecei, mai exact e de chiftele de dovlecei, dar făcute la tavă,la cuptor, ca un fel de aluat, cealaltă a fost publicată într-o revistă Mega Image și e semnată Chef Alex Iacob. 

Chiftele de dovlecei la tavă.

Am ras dovleceii (1,9 kg) i-am dat cu sare și i-am lăsat să se scurgă cel puțin o jumătate de oră, apoi i-am spălat în strecurătoare (de inox) și iar i-am lăsat să se scurgă. Am adăugat cam 50g Parmezan ras (tot de la Mega Image), cam 100g cașcaval și cam 150g telemea de capră. Am mai pus 4 ouă mari, făină (cel puțin 4 linguri cu vârf) pesmet și mărar, 2 linguri ulei de măsline (de gătit) și am amestecat bine apoi am tapetat o tavă cu hârtie de copt unsă cu ulei de măsline și am dat la cuptor (220 grade, gradația 4-5) pentru 40 de minute. Poate trebuia mai mult dar erau gata frigăruile.


Pentru frigărui urmăriți indicațiile din poze:

Așa arată frigăruile mele
Așa arată frigăruile din revistă.



Niciun comentariu: