duminică, 17 iulie 2022

Diabetul și Netul

Am urmărit pe You Tube două videoclipuri despre cum se poate trata diabetul până la dispariție.


Reversing Type 2 diabetes starts with ignoring the guidelines | Sarah Hallberg | TEDxPurdueU

Primul spunea că e greșit să se recomande o dietă bogată în carbohidrați pentru că tocmai aceștia provoacă înrăutățirea diabetului deci soluția este o dietă lowcarb, nu cereale, nu cartofi, nu zahăr. Problema e cu ce se înlocuiesc carbohidrații. Răspunsul ar fi: cu grăsime (fat). Totul bazat pe experiența de lucru al respectivei doctorițe cu o mulțime de pacienți suferind de diabet tip 2 sau 1.


Tackling diabetes with a bold new dietary approach: Neal Barnard at TEDxFremont

Al doilea videoclip aparține unui cercetător care a constatat că dimpotrivă, o dietă bogată în carbohidrați ar fi soluția. El demonstrează pe baza rezultatelor cercetării sale că glucidele care ar trebui să intre în celule sunt blocate de prezența lipidelor în acestea.

Nah, poftim, descurcați-vă cu tratamentele minune oferite (de același canal YouTube) pe net, dacă puteți. Deocamdată eu mă încadrez cu valorile glicemiei în niște limite pe care doctorița mi le-a lărgit de curând urmând o dietă în care sunt prezenți atât carbohidrați în cantități moderate cât și ceva lipide. Totuși dacă e vorbă să consum și proteine prefer să le iau din carne cât mai slabă.

Ca să vă zăpăcesc și mai tare am cules de pe net câteva imagini cu Piramida Alimentară pentru Diabetici (Diabetes Food Pyramid)








Niciun comentariu: