sâmbătă, 17 septembrie 2022

Alchemy of Souls și altele.

În sfârșit am început și eu ”Alchemy of Souls”. Nu mă prea trăgea inima pentru că în materie de seriale sud-coreene am apreciat întotdeauna cel mai mult thrillerele, dar am zis că prea multă lume l-a lăudat ca să nu mă apuc și eu de el.

În materie de ”pom lăudat” nu pot să vă povestesc cât de gol e sacul mulțumirii pe care mi l-a oferit ”What is Wrong With Secretary Kim”. Pur și simplu nu pot înțelege de ce a fost un atât de mare succes. Poate dacă îl vedeam la vremea lui și nu acum când numai în ultimii doi ani Coreea de Sud ne-a răsfățat cu seriale foarte bune aș fi fost mai încântată. Așa, mi s-a părut boring, boring, boring.

În schimb ”Alchemy of Souls” nu numai că mi-a prilejuit întâlnirea cu un actor drag inimii mele, dar cu un rol foarte redus ca întindere, Ji Sang Wook (despre care pot spune că a fost ”dragoste la prima vedere” pentru că l-am remarcat încă din rolul prințului Gaya, Wolya), dar am reîntâlnit și actrița din primul serial în care l-am văzut jucând pe actorul meu preferat, Kim Jae Wook. E vorba despre ”Bad Guy” în care rolul principal a fost interpretat de mult iubitul și apreciatul Kim Nam Gil (care m-a cam dezamăgit în recentul ”Through the Darkness”).

La început nu mi-am amintit în ce serial am văzut-o pe Jung So Min dar știam că era unul important. După un search pe Google mi-am amintit cât de mult îmi dorisem ca personajul ei din ”Bad Guy” să îl prefere pe cel jucat de KJW. Din nefericire pentru cariera sa Kim Jae Wook a fost apoi distribuit de mai multe ori în roluri în care era partea care pierdea partida în meciurile pentru cucerirea femelei care alcătuia și ea triunghiul amoros. Și când a avut în sfârșit un rol care mi-a plăcut în ”Crazy Love” serialul a fost practic un eșec. Ar fi o mângâiere că nu e primul, și desigur nici ultimul, pe care publicul coreean nu îl apreciază la adevărata valoare.

Acum voi încerca să nu văd pe nerăsuflate ”Alchemy of Souls” ca să mă pot bucura pe îndelete de tot ce reprezintă el ca poveste (surorile Hong nu se dezmint nici de data asta), ca realizare și efecte speciale precum și de jocul actorilor, excelent ca de obicei. 






Niciun comentariu: