duminică, 28 august 2022

“What’s Wrong With Secretary Kim” -câteva considerații.

După ce am terminat ”Extraordinary Attorney Woo” m-am decis să văd un serial despre care am citit în mai multe surse că a fost un mare succes la vremea lui, și anume “What’s Wrong With Secretary Kim”.

Nu mică mi-a fost surpriza să regăsesc în rolurile principale trei actori pe care deja i-am admirat în alte seriale.
Prima surpriză a fost Kang Ki Young al cărui șarm tocmai îl remarcasem în ”Extraordinary Attorney Woo”. Mă bucur să constat că i se prevede o carieră înfloritoare după acest serial. (https://kbizoom.com/the-careers-of-whats-wrong-with.../
)
Celălalt actor este mult îndrăgitul Park Seo Joon pe care îl știam deja din mult lăudatul ”Itaewon Class”. Mărturisesc că în acel serial m-a impresionat și m-a cucerit mult mai mult simpatica Kim Da Mi pe care apoi am revăzut-o cu plăcere în ”Our Beloved Summer”.
Pe cea care interpretează rolul eroinei principale din “What’s Wrong With Secretary Kim”, Park Min Young, o văzusem deja în “Her Private Life” și “Forecasting: Love and Weather”.
În “Her Private Life” m-a enervat îngrozitor pentru că l-a avut ca partener pe dragul meu Kim Jae Wook ea fiind absolut ștearsă pe lângă strălucirea lui. În “Forecasting: Love and Weather” nu m-a mai enervat atât de tare pentru că deja mă enervase rolul interpretat de obraznicul Song Kang în ”Nevertheless”, reluat oarecum de S.K. în acest serial.
Văzând cu cât aplomb a interpretat Park Seo Joon rolul de narcisist în “What’s Wrong With Secretary Kim” am înțeles de ce serialele ”Her Private Life” și ”Crazy Love” în care Kim Jae Wook a interpretat și el roluri de narcisist nu au mai fost apreciate de publicul sud-coreean, care a avut de urmărit, mai ales în 2022, foarte multe seriale extrem de bune, mult mai bune chiar și decât cele interpretate de actori mai apreciați decât favoritul meu, cum ar fi Lee Joon Ki în ”Again my Life”și Yeo Jin Koo în ”Link: Eat, Kill, Love”.



Am ajuns la episodul 4 cu ”Secretary”. Am zis eu că înțeleg dar nu, nu pot înțelege de ce nu le-a plăcut coreenilor ”Crazy Love”. Kim Jae Wook e de o mie de ori mai bun în rol de narcisist. Și serialul mi se pare mai bun. Și ca pereche arată mult mai bine, nu-i așa?.


După ce am văzut sute sau chiar mii de seriale americane, englezești, franțuzești, italienești, australiene, nemțești, etc. am ajuns la concluzia că asiaticii, în special sud-coreenii, nu au egal nici când copiază.
Totul e să știi câte ceva despre cultura lor.

Nu am reușit să văd (încă) atât de la modă serialele turcești. Cât despre cele indiene, mulțumesc, nu.

Am uitat telenovelele sud-americane, din care am mâncat câteva pe pâine, ca să zic așa.




Niciun comentariu: