luni, 25 iulie 2011

Pizza de vara

Am cumparat candva niste aluat special pt pizza, a fost un succes, dar forma a fost dreptunghiulara. Mie imi place mai mult cea circulara, deci acum am folosit o jumatate de lipie ca blat (cu cealalta jumatate am repetat intocmai toate operatiile care urmeaza), am uns-o cu ulei de masline extra vergin, am pus niste sos de rosii (puristii au sa strambe din nas, am folosit sosul de rosii Regal in care am adaugat frunze de busuioc, oregano, maghiran si menta, toate uscate--ca sa nu se dezvolte botulina cea toxica, daca imi mai ramane-- si frecate bine in palma ca sa li se accentueze aroma, chili si un pic de ulei de masline EV) cascaval ras din belsug, continutul unei jumatati de borcan de ciuperci taiate (n-am gasit intregi pe langa casa)  bine scurse, cateva felii subtiri de pastrama haiduceasca Meda, o jumatate de gogosar, masline fara samburi si o jumatate de rosie mai mare. Am pus la cuptor cam la 200C 20-25 minute, pana s-a topit cascavalul si au inceput sa apara bule in masa lui. Am taiat-o in sapte, cate persoane erau la masa, apoi am procedat la fel si cu cealalta jumatate, care s-a copt in timp ce am devorat-o pe prima, plus alte bunatati, cum ar fi de ex un frumos aranjament de legume, opera fiicei mai mici.

Niciun comentariu: