marți, 23 noiembrie 2010

Studiu medical : Zodiile şi corpul nostru.

Am observat ca multa lume acorda mare importanta zodiei sub al carui semn a venit pe lume. In privinta asta imi amintesc de un film al carui nume l-am uitat. Eroina era o femeie trecuta de a doua tinerete, a carei familie avusese o proprietate f mare, cu un conac, undeva in Germania de Est. Dupa daramarea zidului Berlinului a mers sa viziteze conacul si a avut o surpriza care i-a dat peste cap tot ce stia si credea despre ea pana atunci. In cimitirul din vasata curte a conacului se afla un mormant pe a carui piatra era scris numele ei. Data mortii sugera ca acel copil a murit la o varsta frageda.

Mergand inapoi la mama sa a aflat povestea: era fiica unor refugiati polonezi, dar nu numai ca s-a pierdut de mama sau tatal sau, dar cea care a crescut-o, acum la o varsta f inaintata, nici nu stia cum ii cheama pe adevaratii ei parinti, deci eroina nu mai avea nici o popsibilitate sa-si descopere familia careia ii apartinea prin legaturile de sange. Mama adoptiva era tulburata de faptul ca-si pierduse fiica si a privit gasirea acelui copil ca un dar care sa inlocuiasca in inima ei locul ramas gol. De aceea nici nu a cautat vreodata sa afle cine sunt parintii fetitei si ce s-a intamplat cu ei.

O sa va intrebati ce legatura are asta cu titlul articolului. Are, si inca destul de mare: intre lucrurile care au rasturnat perceptia despre viata a eroinei este si faptul ca ea era f atenta la lucrurile legate de presupusa zodie in care s-a nascut si toate informatiile legate de harta astrala, etc. Sigur, o sa spuneti ca e un caz fictiv sau in cel mai caz este unul extrem. Este insa verosimil, mai ales ca multor copii infiati li se modifica actele de nastere pt a se incadra mai bine in noua familie.

Articolul de mai jos l-am gasit mergand la un site din care Suzeta mi-a trimis un articol interesant, dar cu care nu sunt cu totul de acord, tinand cont de experienta personala si de experieta unor persoane apropiate mie. Am sa copiez continutul articolului despre zodii, sperand sa nu mai mai am iar probleme cu feedul.


Articol de fond în « Bild am Sonntag » din 03.05.2009 
Studiu medical : Zodiile şi corpul nostru.
-140.000 de acte ale pacienţilor evaluate în conformitate cu zodiile astronomice;
-între stele şi boli există evidente legături
-cine cunoaşte pericolele proprii zodii, se poate feri de ele. 
   Există multe cauze care ne pot produce starea de boală. Constituţia corporală, mediul înconjurător, stilul de viaţă..... dar apare evident şi faptul că un anumit rol îl joacă zodia sub care ne-am născut. Cel puţin aşa lasă să se întrevadă din rezultatele unui mare studiu statistic pe care l-au întreprins medicii austrieci asupra unui număr impresionant de 140.000 de pacienţi. Ce ştiu stelele despre sănătatea (şi sexualitatea) noastră? Acest studiu a fost condus de către Directorul Autorităţii vieneze pentru medicină preventivă, internistul şi epidemiologul Dr Christian Temml. 
   Surpriza a venit pe la miezul nopţii, în timpul lucrului la computer. Internistul Dr. Christian Temml (52) lucra la actele unor pacienţi împreună cu un student de la Statistică. Astfel de activităţi aparţin unui epidemiolog cum este Dr. Temml, care trebuie să filtreze factorii de risc care duc la apariţia afecţiunilor cronice. În acea seară în aceeaşi încăpere mai exista şi un televizor la care tocmai era transmis un documentar despre astrologie. Cei doi au început prin a se amuza pe seama acelui documentar şi au sfârşit prin a asculta cu atenţie ceea ce se spunea în acea emisiune. Şi astfel Dr.Temml s-a hotărît împreună cu studentul său să cerceteze miile de acte ale pacienţilor pe cqare le aveau în banca de date conform conceptelor astorlogice, conform zodiilor în care aceşti pacienţi erau născuţi.
   Deja de la primele calcule statistice efectuate cu valori generale, cum ar fi greutatea şi înălţimea (Indexul BMI) s-a putut constata că “zodiile se deosebeau într-adevăr între ele”.
   În lunile şi anii următori toată gluma de la început s-a transformat într-o cercetare serioasă., care a avut ca rezultat şi apariţia unei cărţi scrise de Dr. Temml. Particularitatea acestei cărţi constă tocmai în cantitatea extrem de mare de cazuri (pacienţi) care au fost luate în calcul. 140.000 de persoane! O cantitate de date uriaşă în baza căreia au fost evaluate statistic tendinţele şi afecţiunile persoanelor în funcţie de cele 12 zodii. Îtotal au fost cercetate dosarele medicale a 75.000 de femei şi 65.000 de bărbaţi, punându-se astfel diferenţia nu numai între cele 12 zodii dar şi între femei şi bărbaţi în cadrul aceleiaşi zodii. De asemenea datele au fost grupate în trei secţiuni principale ca şi vârstă: tinereţe (între 20-40 de ani), mijlocul vieţii (40-60 şi bătrâneţe (peste 60).
   Astfel s-a putut constata de exemplu că anumite afecţiuni afectează numai femeile dintr-o anumită zodie, în timp ce bărbaţii nativi în aceeaşi zodie nu sunt afectaţi:
-bărbaţii din Berbec au plămânii cei mai sensibili dintre toate zodiile;
-femeile din Vărsător au cele mai frecvente probleme cu ficatul;
-bărbaţii din Capricorn au cele mai proaste valori de colesterol;
-fiecare al doilea bărbat din Peşti are de 2 ori pe săptămână sex. 
În continuare un interviu luat de un reporter al ziarului german « Bild » Doctorului Temml.
Reporter Bild (pe mai departe RB) : Domnule Doctor Temml, este o astfel de carte „serioasă“ pentru un cercetător în domeniul ştiinţific ?
Dr. Christian Temml (pe mai departe CT) : În ziua de astăzi, când un doctor spune ceva despre sănătate, oamenilor le intră pe o ureche şi le iese imediat prin prin amândouă. Dacă un star ca Madonna spune ceva, oamenii iau aceasta ca literă de lege. (“Se poate observa aici o anume frustrare a clasei medicale ? Sau poate o neîncredere generală în afirmaţiile acestei categorii profesionale?”- Comentar traducător). Pe oameni îi interesează astrologia, şi pe această care oamenii încep, mai în joacă, mai în serios, să se preocupe de sănătatea lor şi să-şi revizuească stilul de viaţă.
RB : Cum aţi obţinut datele a 140.000 de pacienţi?
CT : Din 1990 conduc Direcţia de medicină preventivă din Viena. De-a lungul anilor am avut deseori ambulanţe sau centre mobile de control al sănătăţii în diferite locuri din oraş, la care orice persoană în vârstă de peste 19 ani poate fi consultată gratuit din punct de vedere al sănătăţii.
RB : Ce date au fost colectate prin aceste acţiuni?
CT : greutatea şi mărimea corporală, grăsimile, obiceiurile de alimentaţie şi de băut, fumatul, activitatea sportivă, valorile de sânge, EKG, funcţiile plămânilor, etc.
RB : Cum au fost prelucrate aceste date ?
CT : Avem programe pentru computer speciale pentru necesităţile epidemiologilor, care pot sintetiza aşa-zisele valori medii precum şi cele extreme. În acest fel se pot recunoaşte diferenţe evidente între diferitele zodii.
RB : Să spunem că sunt Capricorn, şi că citind cartea Dvs. aflu că am o inimă sensibilă, predispusă la afecţiuni. Ce trebuie să fac?
CT : Datele cuprinse în cartea mea arată tendinţele statistice şi nicidecum valorile absolute. Inima Dvs. nu se va înbolnăvi dacă veţi adopta un mod de viaţă sănătos. În această privină sunt de acord cu astonomul Johannes Kepler, care sunea că : « zodiile pot arăta o tendinţă spre..., dar nu pot constrânge la..... ». 
Cartea Doctorului Christian Temml se numeşte « Gesundheitsfaktor Sternezeichen » (Zodiile ca factor de sănătate) şi este scrisă împreună cu specialista în astrologie Adeline Rumpel. A apărut în Editura Ueberreuter şi costă 19,95 Euro.


Zodiile şi afecţiunile cronice.

Zodia

Inima, circulaţie,
plamâni,


Stomac, Ficat, Bila, Rinichi, Intestine,

Tensiune,
Colesterol, Diabet,

Alcool,
Fumat,


Sexualitate

Riscuri şi reco-mandari pentru zodia respectivă (ambele sexe)




Berbec 

femei
Pâna la 40 de ani oarecare probleme cu inima, ulterior însă robust. Plamânii în ordine
Stomacil şi rinichii în ordine. Ficatul este la bătrâneţe în pericol în caz de viaţă dezordonată. Posibil operaţie la vez. biliară. Între 20-60 de ani risc ridicat pentru afecţiuni intestinale.
Hipertensiune toată viaţa, după 60 chiar critic. La bătrâneţe creşte şi colesterolul. Glicemia poate provoca necazuri înte 40-60 ani.
Consum de alcool moderat. La fel şi pentru fu-mat.
Apraţineţi categoriei cel mai active: 41,1%  săptămânal, 32,1% de 2 ori pe săpt., 5,4% chiar mai des.
Marte stăpâneşte în Berbec. Lui i se subordonează capul, de aceea deseori dureri de cap, în caz de efort chiar ameţeli şi febră.  Uşor irascibil şi nervos.Faceţi pauze dese, nu neglijaţi tensiunile interne. Dormiţi cu fereastra deschisă, multă mişcare în aer liber.




Berbec 

bărbaţi
Până la 60 de ani trebuie să aveţi grija de inimă. Dar şi mai critice sunt valorile pentru plămâni. Berbecii au până la 60 de ani cel mai mare risc dintre toate zodiile în privinţa afecţiunilor pulmonare.
Stomac sensibil, dar nu critic. Afecţiuni intestinale foarte rare. Ficatul şi bila lucrează bine, rinichii chiar foarte bine.
În tinereţe şi la bătrâneţe valori mari şi chiar foarte mari de tensiune. Colesterolul critic între 40-60 de ani. În aceaşi perioadă pericol de diabet.
Tendină de exces la alcool după 60 de ani. Doar Văr-sătorii beau mai mult la bă-trâneţe. Ca fumători vă aflaţi în mijlocul listei, dar după 60 fumaţi excesiv.
Apreciaţi sexul şi vă place des: 36,3% de 2 ori pe săpt. 34,9% o dată.Conform astrologiei, sunteţi pasionali.


Vezi mai sus 



Taur 

femei
Pe masură ce îmbătrâniţi inima devine mai puternică. Pericol (statistic văzut) există doar în tinereţe. Cu plamânii sunt probleme pâna la 60 de ani (lo-cul doi statistic în privinţa pericolului).
Până la 40 stomac robust, după aceea crează probleme, situându-vă pe primul loc!  Intestinele, ficatul, rinichii şi bila nu crează probleme.
Tensiunea şi colesterolul nu crează probleme deosebite.
Între 40-60 pericol de diabet.
La bătrâneţe pericol de anemie (locul întâi!)
După 40 de ani vă aflaţi pe locul 4 la consumul de alcool, dar după 60 deveniţi mai moderată. La fel şi cu fumatul.
Cât mai des cu putinţă! 30% de 2 ori pe săpt., 16,2% mai mult de 2 ori, 35,2% o dată.
Afecţiuni cronice mai ales ale  glandelor, de metabolism şi gât. Inflamaţii ale amigdalelor dureri de gât, probleme la urechi. Taurul nu iubeşte vizitele la medic (potenţial pericol). Tiroida periodic controlată. Probleme cu eliminarea toxinelor, de aceea posturile şi curele de slăbire pot fi o soluţie.



Taur 

bărbaţi
Inimă puternică chiar şi la bătrâneţe. Plămânii în general în ordine, dar între 40-60 pot apare probleme
Până la 60 de ani, stomac cu probleme (primul loc statistic). După 60 situaţie mai bună.  Intestine fără probleme. Ficat şi bilă nornal. Până la 60 rinichii sunt în pericol.
Tensiune OK toată viaţa. Colesterolul la bătrâneţe poate fi un pericol. Control periodic al glicemiei, caci pot exista valori extreme.
Pericol între 40-60 la alcool (locul2)
Fumatul scade o dată cu vârsta.
Clară tendinţă de “foarte des”. (Locul 4). 40,7% o dată pe săpt., 37% de 2 ori, 13% chiar mai mult de 2 ori.


Vezi mai sus  










Gemeni 

femei

După 40 de ani vă aflaţi în fruntea statisticii în privinţa bolilor de inimă.Şi plămânii sunt sensibili dar nu vă situaţi în zona de pericol maxim.

Ficatul, fierea şi intestinele în general sănătoase. După 40 stomacul este în pericol (pe primul loc statistic) iar după 60, rinichii (tot pe primul loc).

La început tensiunea ideală, mai târziu creşte însă alarmant (locul 2). Colesterolul poate fi un pericol, iar la bătrâneţe poate apare diabetul.

Până la 60 nu sunte pericole. Fumatul scade în intensitate dată cu vârsta.

Pe primul loc în categoria “o dată pe săpt.” Cu 44,4%. 36,1% de două ori, 8,4% chiar mai des.

Gemenii sunt guvernaţi de Mercur. Sunt nervoşi şi uşor « obosiţi ». Răniri ale mâinilor, braţelor şi umerilor. Trataţi răcelile imediat şi nu fumaţi, altfel pericol de inflamaţie pulmonară. Nu mergeţi răcit la servici şi menajaţivă nervii.



Gemeni 

bărbaţi
Între 40-60 foarte probabil probleme la inimă, după 60 situaţia se stabilizează. Plămânii profită după urma faptului ca în perioada de mijloc a vieţii nu fumaţi.
La bătrâneţe probleme cu stomacul (locul 1), între 20-60 şi afecţiuni in-testinale (locul 1). Ficatul, rinichii şi bile în zona normala.
După 40 probleme cu tensiunea. La bătrâneţe şi cu colesterolul. Nu este pericol de diabet.
În tinereţe şi la bătrâneţe nu lăsaţi nici un pahar plin şi beţi temeinic. De asemenea fumaţi mult.
Cel mai mult vă place o dată pe săpt. (43 %). Spre deosebire de femeile din Gemeni, nu sunteţi însă amatori de « mai des ». (35,1% de 2 ori pe săpt.)


Vezi mai sus 



Rac 

femei
Riscul cel mai redus de afecţiuni pulmonare. Boli de inimă o dată cu vârsta.
În tinereţe probleme cu stomacul şi intestinele. Rinichii pot provoca chiar toată viaţa probleme.
Între 20-40 aveţi grijă la cu alimentaţia. Tendinţă de diabet (locul 1). Tensiunea şi colesterolul în ordine.
Pe parcursul vieţii beţi dince în ce mai des (locul 1 după 60 de ani). Încercaţi să vă opriţi la timp. Pericol de fumat doar până la 40.
În sex contează pentru Dvs. calitatea şi nu cantitatea. 65,3% sunt de părere că odată pe săpt. Este suficient.
Racii stau sub influenţa Lunei, care acţionează asupra lichidelor din corp şi a digestiei. Racii se îmbolnăvesc uşor sau îşi fac foarte multe griji inutile, ceea ce la scade vitalitatea. Menajaţivă stomacul şi nu « dizolvaţi » problemele în acool.



Rac 

bărbaţi
Plămânii sunt în ordine.Cu inima însă, după 40 sunteţi în pericol.
Sensibilitate la stomac şi ficat. La bătrâneţe însă se mai îndreaptă lucrurile. Bila funcţionează bine. Rinichii pot produce necazuri la bătrâneţe.
Tensiunea şi colesterolul cu valori ideale. Pericol mediu de diabet.
Exageraţi cu băutul în tinereţe. Dacă nu aveţi grijă s-ar putea să reluaţi acest obicei după 60 de ani.
Peste 90% o dată pe săpt. Fiecare al cincilea rac chiar mai des de 2 ori pe săpt. 


Vezi mai sus

















Leu –

femei
Rare probleme cu inima. Cu plămânii însă atenţie deose-bită între 40-60 (locul 1 la risc).
La digestie şi metabolism intestinele crează indeosebi probleme. Stomacul este robust.
Tensiunea die-ală. (aici textul e neclar) Colesterolul şi glicemia pot provoca necazuri după 40. Şi tendinţa de diabet creşte.
Prea mult fumat la bătrâneţe. Alcoolul este un pericol după 60 de ani (locul 3).
Vă descurcaţi cel mai bine fă-ră contact. 38,5% nu au probleme cu inactivitatea în pat. Doar 2,6% practică de 2 ori pe săpt.
Leul stă cu plăcere în centrul atenţiei, ceea ce îl costă multă energie. Nu se plânge şi se vaită rar. Sistemul nervos este mai slab de aceea evitaţi stressul. Viaţa regulată şi ordonată constituie o protecţie bună.
Leu –

bărbaţi
Plămânii şi inima fără probleme.
Stomacul OK. Dar ficatul, fierea şi rinichii sunt în pericol mediu.
Între 40-60 aveţi tensiunea prea mare. Colesteroul cu valori medii.
Leii fumează în serie. După 60 însă reduc fumatul
Spre deosebire de femei, 50.9% o dată pe săpt.


Vezi mai sus









Fecioara –

femei
Între 20-40 pro-bleme mari cu plămânii, ulterior mai bine. Inima are probleme la bătrâneţe.
Cel mai mare risc statistic la stomac. Ficatul şi rinichii cu probleme abea la bătrâneţe.
Între 40-60 tensiunea în creştere. Colesterolul şi glicemia pot provoca probleme la bătrâneţe
Pericol de dependenţă la alcool între 20-60. Fumatul exagerat doar în mij-locul vieţii.
Necesitate destul de mare. 35,3% o dată pe săpt., 41,2” de 2 ori, 20,6% se descurcă  şi fără.
Fecioarele sunt prea mult controlate ca gândire,, vor să aibe totul sub control, de unde pericol de boli psihosomatice. Meditaţia, reflexia asupra sinelui pot ajuta.


Fecioara –

bărbaţi
Plămânii şi inima în regulă. Doar la bătrâneţe ceva mai slabă inimă.
Intestinele, ficatul, bila şi rinichii deficitari abea la bătrâneţe. Regim ordonat de viaţă foarte important între 40-60.
Tensiunea, colesterolul şi glicemia arată o tendinţă comună: după 60 apar probleme de sănătate
Vă lăsaţi  mai greu de fumat decât alte zodii. După 60 dispare dorinţa de fumat.
60& au o dată sau mai des pe săpt. Cu mai puţin sex se mulţumesc doar 9,2%


Vezi mai sus


Balanţa –

femei
Plămâni fără probleme. Până la 60 risc ridicat de infarct. După aceea scade.
Ficatul şi stomacul în pericol. Din cauza acidului uric pericol ridicat de gută.
Tendinţă de hipertensiune o dată cu vârsta. La fel pentru colesterol. După 60 fără pericol de diabet.
Alături de Săgetător cele mai înfocate fumătoare. Şi la alcool vă aflaţi printre primele locuri !
Sexul este important. 42,5% de 2 ori pe săpt. 7,5% chiar mai des. Dar 22,5% se simt bine şi fără.
Tendinţă către comoditate, delăsare în privinţa bolilor, prea puţină mişcare. Nevoie de echilibru sufletesc. Beţi multă apă.

Balanţa –

bărbaţi
Plămânii OK. Risc relativ de infarct. Ramâ-neţi activi la bă-trâneţe, pentru sist. sangvin.
Pericol la sto-mac şi intestine la bătrâneţe. În mijlocu vieţii pericol pentru ficat.  Bila şi rinichii în zona normală.
Hipertensiune şi hipercolesterol chiar din tinereţe. Risc evident de dia-bet.
Fumatul mai activ după 40 de ani. Alcoolul este redus abea după 60.
Pentru 16,1% sexul nu este important. Totuşi 51,6% au nevoie de 2 ori pe săpt.


Vezi mai sus


Scorpion –

femei
Rar probleme cu plămânii. Dar la inimă aparţineţi categoriei celei mai afectate. După 60 pe locul 2 la risc de infarct.
Ficatul, rinichii şi intestinele mai ales în tinereţe (20-40) sensibili. Stomacul şi bila cu risc mediu.
Tensiunea creşte pe măsura inaintării în vârstă. Colesterolul OK. Între 40-60 pericol de diabet.
Rar fumătoare. Riscul creşte după 40 de ani, la fel şi la alcool.
Nu sunteţi mari amatoare de sex des. Doar 2,6% au mai des de 2 ori pe săpt. 75% se declară mulţumite cu 1-2 ori pr săpt.
Scorpionii nu gândesc pozitiv prea des. Aici găsim mulţi ipohondrii. În caz de probleme nu băgaţi capul în nisip, ci mergeţi imediat la doctor. Dansaţi cât mai mult, creşte pofta de viaţă. Haine călduroase şi evitaţi umezeala.
Scorpion –

bărbaţi
Plămânii OK.  Şi inima chiar la bătrâneţe în ordine.
Organul problemă este bila (după 40 pe locul 2 ca risc). Ficatul poate deveni o problemă la bătrâneţe.
Principalul pericol: glicemia după 40.
Între 20-40 mari fumători. Cu alcoolul sunteţi mai ponderaţi.
O dată pe săpt. Este preferinţa generală (39%) sau de 2 ori (35,6%) Fără sex însă nu vă descurcaţi prea bine (6,8%)


Vezi mai sus

























Săgetător –

femei
Plămâni buni. Şi inima la fel,
Între 40-60 reduceţi stressul, căci stomacul poate face probleme. În rest OK.
Locul 1 la hipertensiune şi diabet.  (între 40-60). Coles-terolul în ordine
Pericol de dependenţă pentru fumat. Alcoolul după 60.
65,5% se descurcă bine cu doar o dată pe săpt. Sau chiar mai puţin.
Sagetătorii sunt foarte vitali. Exagerează des cu sportul, de unde pericol de accidente, caci articulaţiile sunt slabe la această zodie. Multă mişcare în aer liber  reduce riscul de accidente prin sport.









Săgetător –

bărbaţi
Plămânii în pericol (locul2-4). Inima însă OK.
Probleme cu intestinele după 60 (locul 1) şi stomacul (locul 3). Restul OK
Până la 40 pericol de diabet. Cele-
lalte valori în ordine.
La alcool mai degrabă reţinuţi. Peri
col pentru fumat după 40.
Mai degrabă mai rar decât prea des. Aproape al doilea poate sta fără sex. Totuşi 41,3% de 2 ori pe săpt.


Vezi mai sus



Capricorn –

femei
Plămânii devin o problemă o dată cu vârsta. De aceea rămâneţi active. Inima este OK.
Stomacul, intestinele şi ficatul robuste. Rinichii sunt sensibili între 40-60.
Locul 1 la hipertensiune toată viaţa! Şi colesterolul este o problemă. Pericol de diabet.
În tinereţe deseori excese cu fumatul şi alcoolul. Dar după 40 deveniţi foarte reţinute.
Aparţineţi categoriei celei mai active. 87,3% cel puţin o dată pe săpt.
Capricornul este tradiţionalist şi conservator. De aceea şi bolile sunt mai “consecvente şi de durată”. Tendiţnă spre boli psihosomatice. Totuşi sunt rezistenţi şi în general ating o vârstă înaintată. Evitaţi “iritaţiile”, nu vă asumaţi prea multe responsabilităţi. Gimnastică respiratorie cu fereastra deschisă


Capricorn –

bărbaţi
Plămânii şi inima nu sunt un punct tare. După 60 de ani printre primele trei locuri de risc.
Digestia şi ficatul în top. Rinichii cu ceva probleme după 40.
Tensiunea şi colesterolul la fel de deficitare ca şi la femeile Capricor. Cele mai mari valori ale colesterolului  (locul 1) dintre toate zodiile.
Între 20-40 locul 1 la golit pahare. Ulterior se reduce consumul de alcool, dar nu aşa de radical ca la femei.
În general preferaţi de 2 ori pe săpt., mai exact 52,8% Mai des de atât doresc 13,9%


Vezi mai sus


Vărsător –

femei
Atenţie la plămâni. În tinereţe locul 4 după 60 chiar locul 2. Şi la inimă risc mediu.
Ficatul, bila şi rinichii sunt categorii de risc. Stomacul şi intestinele OK.
După 40 tendinţă de hipertensiune şi colesterol mărit. Riscul de diabet creşte odată cu vârsta.
Cu cât mai în vârstă, cu atât mai mare pericolul la excese cu fumatul şi alcoolul. Unul dintre primele locuri ca risc.
Sexul nu joacă un rol dominant. 42,5% sunt mulţumite cu o dată pe săpt. Iar 30% nu au chiar deloc.
Vărsătorul este guvernat de Uranus. Dimineaţa se urneşte greu. În caz de boală are nevoie de societate. Nu neglijaţi somnul, ajută. De asemenea sport şi pauze în stress.
Vărsător –

bărbaţi
Plămânii şi ini-ma între 4060 des afectate. La bătrâneţe devin însă mai stabile aceste organe.
Deseori afecţiuni intestinale.Stomacul şi ficatul pot face probleme doar în tinereţe. Bila şi rinichii OK.
Între 40-60 atenţie mare la colesterol (locul 1).Şi tensiunea devine o problemă. Sportul şi technicile de destindere pot ajuta.
Alcoolul atrage mai tare decât fumatul, mai ales până la 60. Limitaţi-vă la un pahar pe zi.
Mai activi decît majoritatea altor zodii. 30% o dată pe săpt., 46% de 2 ori, 10% chiar mai des.


Vezi mai sus


Peşti –

femei
Ceva probleme cu plămânii doar până la 40 de ani. Inima poate face probleme după 60.
După 40 deseori probleme intestinale (locul 1).Ficat şi bila sensibile, după 60 apar probleme la stomac.
Valorile de sânge în regulă. Pericol mic pentru diabet.
Fumatul mai ales după 60. Tendinţă spre alcool mai ales între 40-60.
Zodie contradictorie! 33% se descurcă fără sex. 50%au însă nevoie cel puţin o dată pe săpt.
Aici guvernează Neptun. Astfel se justifică dendinţa către visare. Tipic pentru peşti sunt alergiile şi reprimarea sentimentelor şi a temerilor. Discuţiile deschise şi pozitive ajută mult.  Nevoie de multă mişcare, cel mai bine înot (în apă). Picioarele mereu ţinute la cald.









Peşti –

bărbaţi
În tinereţe top-fit. Dar după 40 probleme serioase cu plămânii şi inima.
Ficatul şi intestinele fac probleme după 60. După 40 tendinţă de piatră la bilă. Rinichii OK.
Valorile de sânge în regulă. Diabet mai degrabă nu.
Cam acelaşi profil de risc ca şi la femeile din Peşti. Fumatul la bătrâneţe şi alcoolul între 40-60 sunt un pericol.
Nu se împacă cu lipsa de contact fizic. 46,2% de 2 ori pe săpt. 20% chiar şi mai des.


Vezi mai sus 

Niciun comentariu: