marți, 1 septembrie 2015

Jurnal de Călătorie. București-Korinos și retur. Aspri Ammos

Înainte de a ajunge la Korinos am mers la o plajă aproape de șosea, într-un loc numit Aspri Ammos. Ca în multe alte țări, și în Grecia există mai multe localități cu același nume. Cautând să văd pe hartă unde anume ne-am oprit, am găsit Aspri Ammos doar în Korfu...Însă locul acesta e în Golful Karvalas.

Practic am făcut un picnic, dar bătea văntul atât de tare încât simțeam că mestec nisip la un moment dat. În acea zi rafalele vântului au fost foarte puternice, spre deosebire de zilele următoare, mult mai calme.





Chiar unde ne-am parcat mașina era un resort părăsit. Era atât de trist să vezi câtă osteneală și-au dat proprietarii șă arate bine locul, dar....criza e criză...Am mai văzut această situație, nu chiar atât de dramatică, la plaja din Korinos.



Alături de resortul părăsit era altul, Costa Blanca, care părea prosper, oricum avea oaspeți care cred că se simțeau bine, în ciuda vântului puternic.




Oleandrii Greciei sunt impresionanți, sunt peste tot, înalți căt casa, pe unele șosele (ah, șoselele și autostrăzile, o plăcere să mergi pe ele) formând adevărate garduri vii.







Peisajele impresionante ale Greciei, văzute din Aspri Ammos.













Niciun comentariu: