luni, 14 noiembrie 2022

51 ani de când am spus DA




Asta a fost contribuția mea la masa festivă cu ocazia aniversării a 51 de ani de căsătorie (era să scriu căznicie).

El a ales să serbăm muncitorește, cu mici și bere. Am fost amândoi veseli și fericiți!
Coroana cea albă din farfuria cu aperitive reprezintă un vis mai vechi de-al meu, împlinit: ouă de prepelițe alternând cu ”ouă” de mozzarella. Pe vremuri alergam prin nu știu câte supermarketuri să găsesc acest tip de mozzarella, acum l-am găsit, în mod nesperat, undeva aproape de casă. Oricum și-au îndeplinit rolul, soțul meu a crezut la început că toate sunt ouă de prepeliță.
În mijloc am pus cubulețe de pate de rață de la Sibieni, un deliciu!
Tortul aniversar l-am făcut cu mere rase (3 bucăți mari de Golden Delicious), făină de cocos (300g, de la Bebe Tei, cred că era mai bine dacă puneam mai puțină) 3 ouă (fiecare cu câte două gălbenușuri, așa s-a nimerit... trebuia să pun mai multe pentru că blatul nu s-a legat cum trebuie) 100g cacao (mai aveam de Zaan undeva pe fundul pungii) vreo câteva linguri îndulcitor pentru copt (sorbitol + sucraloză), 100 g unt (trebuia un pic mai mult), arome (scorțișoară, esență rom, esență vanilie, esență lămâie) copt la 200 grade timp de o jumătate de oră.
Frișca am cumpărat-o neîndulcită și am pus-o la frigider în cea mai rece zonă, apoi am bătut-o cu mixerul (pentru cine nu știe 30 secunde la viteză minimă apoi viteză maximă până începe să facă un fel de delușoare și dacă se întoarce vasul nu curge, atenție să nu se facă unt) dar mai întâi am adăugat stevie praf și arome.
Sunt deja trei zile de când acum 51 de ani eram la Casa de căsătorii a Sectorului 6 cu un buchet de cale în mână.
Soțul meu nu a găsit cale anul acesta.



Niciun comentariu: