duminică, 5 iunie 2022

Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer

 Ziua Națională a Supraviețuitorilor de Cancer. Simbolul ei, nufărul galben.

Pe 19 Iunie se împlinesc 27 de ani de când am fost operată de cancer la sân de către doctorii Valeriu Șaptefrați și soția lui Cristina Șaptefrați. Le port recunoștință veșnică, atât lor cât și întregii echipe de chimio și radioterapie. Regret că doctorul Valeriu Șaptefrați nu mai este printre noi. Despre ceilalți nu mai știu nimic.
Stați, nu vă mirați!
”Anul acesta, pe 5 iunie, se va sărbători pentru prima dată Ziua naţională a supravieţuitorilor de cancer, stabilită prin lege în prima duminică a lunii iunie. Senatoarea PNL Nicoleta Pauliuc, inițiatoarea legii, spune că a vrut să marcheze o astfel de zi pentru a „transmite tuturor bolnavilor un mesaj de speranţă”, pentru că știe - fiind ea însăși supraviețuitoare a acestei boli - ce „temeri şi fantasme” există în viaţa celor care trec prin așa ceva.
„Am ales ca simbol al Zilei Naţionale a Supravieţuitorilor de Cancer, pe care anul acesta o sărbătorim în 5 iunie, nufărul galben: o floare gingaşă, dar spectaculoasă, născută din suferință. Nufărul reprezintă cunoaşterea luminii şi dragostea, dar mai ales renaşterea. Pentru că eu aşa văd momentul în care învingi această crudă boală, numită cancer: te naşti a doua oară.Niciun comentariu: