De cand rezultatele analizelor au aratat ca ureea in sangele meu se afla la limita maxima admisa si am urmat un tratament pentru asta rar mai consum carne, dar din cand imi doresc si cate o bucatica de animal de bagat in gura, si atunci prefer pestele. Am cumparat de la supermarket doua conserve de ton maruntit (OK, stiu ca e o specie pa cale de disparitie dar la cat ton mananc eu nu cred ca e un pericol asa de mare din partea mea) si de la Cora o cutie de paste Panzani cu 5 vegetale
Cum aveam si lamai in casa m-am gandit ca cea mai buna metoda de a profita de cele cumparate ar fi sa le combin. Zis si facut...In prima zi am fiert pastele, nu 3 minute cum zice pe cutie, pentru ca ar fi fost prea al dente, ci vreo 8, si am preparat separat un sos din ton, zeama de la o jumatate de lamaie, un catel de usturoi tatiat feliute foarte subtiri si cascaval. Tonul era in ulei, uleiul l-am folosit o parte la fiert pastele si alta am pus-o in sos ( dupa principiul nimic nu se pierde, nimic nu se arunca, dupa acelasi principiu nu am aruncat nici apa de la paste, ci am folosit-o a doua zi).
Pastele le-am fiert in vasul special cu orificii (caruia am uitat sa ii fac acum poza) si astfel a fost extrem de usor sa le scurg si sa le pun peste sos...Am mai presarat niste piper proaspat macinat cu ajutorul unei mori de piper pe care sotul meu mi-a facut-o cadou de ziua mea (el fiind mult mai incantat de cadou decat mine) si gata.
A doua zi am folosit cutia de ton in sos propriu...Am pregatit intai sosul, de data asta ceva mai elaborat. Pe langa ton cu sos cu tot si zeama de la cealalta jumatate de lamaie, doi catei de usturoi taiati feliute foarte subtiri si de data asta niste branza care avea eticheta de telemea de oi dar aspect si gust de Feta am mai adaugat si cateva feliute de ardei iute taiat foarte subtire si niste ulei ramas de la o cutie cu sardine (conform principiului enuntat mai sus) si o rosie tocata marunt (rosia ameninta sa se strice pana a doua zi, am fost bucuroasa ca vanzatoarea de la magazinul din colt, magazin care face parte din lantul "La Doi Pasi" nu m-a pacalit si rosiile sunt intr-adevar achizitionate de la tarani, cu aspectul si gustul adecvate). Am fiert apoi pastele in apa ramasa din ziua precedenta si inainte de a amesteca totul arata cam asa:
Iar rosiile arata ca mai sus... De data asta nu am mai pus piper, ci am tocat cateva frunze de busuioc italienesc (de la fereastra, am plantele de mai multi ani dar anul asta cred ca va fi ultimul, le-am rupt mereu florile ca sa le transform din anuale inn perene) si maghiran (si maghiranului i-am aplicat din 2003, de cand il am, aceeasi tortura, i-am rupt mereu florile pe care le-am folosit pentru aromat mancarurile, mai ales supele cu paste). Daca v-am dat idei e bine de voi, daca nu e bine doar de mine, pentru ca pastele astfel preparate au fost foarte gustoase.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu