duminică, 9 iunie 2024

Când visele se împlinesc

Crap pe Varză

Cred că deja știți că dorm mai mult dimineața. Într-o dimineață m-am tot trezit și am adormit imediat la loc având un vis recurent, se făcea că mâncam pește, ba marinat, ba afumat....
L-am sunat pe soțul meu și i-am povestit ce am visat și el a luat imediat măsuri (întrebând în prealabil dacă era vorba de pește mare de la pescărie sau pește mic din congelator) venind acasă cu o minunăție de crap de 3.4kg.

Am uitat să îi fac poze în deplinătatea mărimii sale, fiind ocupată să pregătesc, la sugestia lui, varza pe care tot el o cumpărase pentru coleslaw și să o pun într-o tavă adâncă tapetată cu hârtie de copt. Abia după ce el l-a curățat, l-a dezmățat, i-a scos osul amar de la cap și a decupat capul și coada pentru o viitoare ciorbă (borș) de pește (a care se vor mai adăuga, la vremea lui, și pești din cei mici din congelator, mi-am amintit de poze. Am asezonat crapul cu Cajun Mix (pe care îl aduc copiii din Irlanda, pentru că la noi nu am găsit nicăieri și am trecut la executat poza 1.


Înainte de a-l băga la cuptor am amestecat varza cu Ajvar (pastă de ardei și vinete) bulgăresc, am pus între pește și varză câțiva cartofi mari tăiați în jumătate, am umplut burta peștelui cu ciuperci brune, celery și pătrunjel, am stropit totul cu multă zeamă de lime (cumpărate de la Mega image la jumătate de preț, am avut grijă să fie mai mult verzi pentru că cele galbene nu sunt tot atât de bune) am pus apa cu care am clătit borcanul în tavă și am pus deasupra roșii micuțe dar nu cherry și am acoperit totul cu folie de aluminiu. Foto 2.



După o oră de copt la cuptor la 220grade am scos tava, am întors peștele pe partea cealaltă având grijă să pun din nou roșiile deasupra și cam un pahar de vin roșu, l-am mai ținut la cuptor cam jumătate de oră. Foto 3. Totul a fost pătruns bine în afară de cartofii aflați chiar sub crap pe care i-am mai fiert (după ce am servit masa) în sosul de la pește vreo 20 de minute.  




Niciun comentariu: