duminică, 16 iunie 2024

A Killer Paradox

 Începusem să mă întreb dacă faptul că urmăresc cu sufletul la gură thrillere dar mă plictisesc seriale romantice la care lumea se extaziază (King The Hotel, de ex) este un semn că mi-a îmbătrânit sufletul când mi-am amintit de filmele urmărite cu maxim interes la televiziunea bulgară în cadrul ”Studio X” și m-am liniștit, filmele, serialele și cărțile polițiste m-au pasionat de când mă știu..

Singura dată când am pierdut ocazia de a vedea unul din filmele transmise în acel Studio a fost când am avut un accident pentru că am plecat din Câmpulung spre București noaptea deoarece numărul nostru nu circula a doua zi. A intrat un par dintr-o căruță care transporta lemne prin parbriz. Dacă nu îmi aplecam capul era posibil să mă decapiteze. Una din multele ocazii în care am scăpat de moarte ca prin urechile acului.

Vă spun toate astea pentru că am ”binge” trei episoade dintr-un thriller menit să pună pe gânduri privitorii pe teme de viață și moarte, responsabilitate și spirit civic, anume ”The Killer Paradox”. Am aflat despre el citind biografia unui actor drag inimii mele de când juca rolul unui (fost?) gangster în ”My Liberation Notes”, Son Suk Ku (손석구) pe care l-am revăzut tot într-un rol de gangster, cât se poate de negativ. Actorul având o personalitate charismatică nu m-a putut face să îl urăsc pe omul cel rău (mai puțin rău aici).

Pe Choi Woo Shik l-am mai văzut în ”Parasite”, ”You are my destiny” și ”Our Beloved Summer” dar acolo nu m-a impresionat deloc. Aici însă are un rol greu și, cel puțin până acum, se achită foarte bine de sarcina complicată care îi revine.






Niciun comentariu: