marți, 1 septembrie 2015

Jurnal de Călătorie. București-Korinos și retur. Paralia Korinos. Prima zi

După un drum de aproximativ 800 km parcurși în două zile (n-am să reușesc niciodată să-mi arăt întreaga recunoștință soțului meu pentru efortul făcut) am ajuns în fine la destinație, Hotel Denis în Paralia (paralia înseamnă plajă, mi-a spus soțul meu care, pe lângă multe alte limbi, a învățat și greaca, e drept că mai mult ascultând cântece de amor) Korinos. Dar bucuria de a fi pe malul mării a fost mai mare decât oboseala, încât am mers toți să facem talazoterapie. A fost de fapt singura zi cu un vânt ceva mai puternic, în celelalte briza mării a fost mai potolită.




Valurile răscolite de vânt aduceau până pe mal spuma din care legenda spune că s-ar fi născut Afrodita, Venus (Venera) la romani.






Cred că tabloul lui Sandro Botticelli cu Venus care se naște din spuma mării e arhicunoscut.
Dacă ne uităm pe harta Greciei observăm că e o țară mai degrabă muntoasă. De aceea nu e de mirare că de pe țărmul mării se zăreau munții, nu prea departe. Muntele Olimp e doar la 30 km depărtare de Paralia Korinos. În ziua în care am ajuns imaginea munților era un pic estompată din cauza vremii.






Ultima serie de poze din prima seară în Grecia, un frumos apus de soare...









2 comentarii:

Traveling Hawk spunea...

Mi-e tare dor de Grecia...In ultimii ani m fost in fiecare septembrie...Nu cred ca anul acesta ajungem pe acolo, asa ca ma consolez cu pozele tale. A fost prima calatorie in Grecia, Viorica? Cred ca toti o indragesc de indata ce o cunosc :)

Viorica spunea...

DA, a fost prima data. DA, am idragit.o