sâmbătă, 24 august 2013

TREZIREA - Conexiuni Divine - documentar subtitrat în română

Am primit link catre acest documentar de la prietena de pe face book, Hristea Aurica. Banuiesc ca parerea ei despre documentar este pozitiva, eu insa am sa va prezint un punct de vedere critic. Daca ati vazut documentarul si sunteti total de acord cu el s-ar putea sa va enerveze cele de mai jos, scrise sub forma de cometarii la film, in scopul de nota la cald gandurile din timpul vizionarii. 

Am vazut o treime si fac o pauza pentru ca nu mai pot sa suport atata manipulare subliminara...Vocea asta profunda, monotona dar persuasiva si imaginile incearca din rasputeri sa induca in mintea privitorului o anume perceptie a mesajului ocult, care apartine evident unei anume religii, facand ca pretentia ca se lupta cu religiile consacrate sa devina o minciuna. De la Zeitgeist incoace metodele celor ce incearca sa manipuleze lumea in directia dorita de ei, tot o subjugare a constiintei, in ciuda a ceea ce proclama, s-au rafinat intr-un mod ingrijorator.. Imi pare rau, Aurica, dar mi-e greu sa cred in bune intentii cand se folosesc asemenea metode ca flashurile care in mod repetat incearca sa induca in inconstientul privitorului anumite semnale...

Nu contest ca civilizatia noastra are foarte multe lacune, foarte multe lucruri care nu merg in directia corecta, a cresterii armoniei in societate si a prezervarii resurselor pamantului, dar metodele prin care ni se propune indreptarea acestor disfunctionalitati sunt cel putin dubioase.

 "As above so below" "Ce e sus e si  jos" e esenta stiintelor oculte, folosite de diverse grupari pentru a controla umanitatea si a o indrepta in directia dorita de ele..
.

Daca repeti cu convingere acelasi si acelasi lucru cel care te asculta sfarseste prin a te crede...Cel putin jumatate din documentar, daca nu si mai mult este redundanta...se putea spune acelasi lucru in mult mai putine minute, dar atunci nu s-ar mai obtine efectul dorit: inducerea in mintea privitorului a ideilor pe care autorul le coinsidera adevaruri imuabile. Atata manipulare e chiar obositoare...Am noroc ca pot opri curgerea filmului la momentul dorit si pot face o pauza de curatare a efectelor subliminare...Daca as fi fost intr-o sala de cinema de mult as fi iesit afara, la aer curat si la lumina...
Autorul nu este tulburat de loc de faptul ca la un moment dat sustine ca toata lumea inconjuratoare si chiar noi insine nu am fi nimic altceva decat lumina si sunet, pentru ca ulterior sa navaleasca in fizica si sa discute despre elctromagnetism intr-un mod care arata ca a auzit de asemnea notiuni, dar le foloseste total aiurea...

Mi se pare cel putin ciudat ca acuza pe altii ca manipuleaza omenirea pentru a o indeparta de adevarata cunoastere cand exact asta a facut autorul pana in acel moment...


Eh, daca ieseam afara din sala de cinema nu as fi ajuns la partea in care sunt de acord cu autorul, anume ca mass media incearca si de multe ori reuseste sa ne prezinte o imagine in cel mai bun caz trunchiata daca nu si eronata a realitatii si ca se apasa prea mult pedala fricii si a isteriei pentru a indeparta atentia specatorului sau cititorului de la adevarurile inconjuratoare.

De asemenea sunt de acord ca lumea noastra e mult prea divizata si ca se folosesc prea mult diferentele si prea putin asemanarile dintre noi in scopul de a fi mentinuti intr-o stare mai usor de controlat. Din nefericire Ecclesiastul are dreptate, "nimic nou sub soare" asemnea situatii nu sunt deloc noi, ele au existat si au aparut odata cu rasa umana, populatiile "primitive" sunt o dovada in acest sens, pentru ca ele sunt departe de a trai intr-un mod idilic, armonios cu alte grupuri sociale.

Diferenta dinrtre actuala situatie si cele precedente consta, dupa parerea mea, in faptul ca tehnologia si progresul medicinei au permis poamenilor sa traiasca mai mult si sa se inmulteasca in mod exponential, incat comunicarea si deplasarea dintrr-un loc in altul au transformat Pamantul intr-un "sat global"

Imi place cum a progresat autorul de la sferele inalte ale constiintei si de la lumea iluzoriie a energiei pure la atacul cat se poate de concret indreptat in bloc impotriva institutiilor statului. De unde la inceput inamicul public nr 1 erau corporatiile de genul Monsanto, iata ca acum, dupa ce s-au scurs doua teimi din documentar se ajunge la blamarea intregii politii americane. Propaganda de stanga este intr-devar foarte rafinata. Daca nu as fi cunoscut aspectele ei mai rudimentare poate nu as percepe acum sensul mesajului acestui documentar. Ca orice propaganda si manipulare, la fel ca in Zeitgeist amesteca adevaruri spuse pe jumatate si admise de foarte multa lume cu manipularea dorita.

Daca am inteles ce cauta aici imaginea lui Obama n-am inteles chiar deloc ce cauta discursul lui Zbigniew Brzezinski dar nici nu am de gand sa revad aceasta parte.

Foarte interesanta legatura care se face intre numele de Holywood si ritualurile druidice. As rade, daca nu ar fi ceva atat de serios...Solutia oferita este din pacate utopica, si ca orice utopie, destinata din start esecului.

Daca panaceul universal nu exista exista in schimb, in conceptia autorului, un fel de panaceu matematic, seria lui Fibonacci, care ar explica absolut tot ce se petrece in Univers. O asemenea varza stiintifica este cam greu de mestecat pentru cineva care are cat de cat cunmostintele universitare neceasare. Dragul de Dan Brown nici nu stie cata influienta a avut "codul lui Da Vinci" asupra autorului acestui lung si redundant dicumentar.


Concluzia e draguta si as reformula-o cam asa: suntem alcatuiti numai din lumnina si sunet, care in inima noastra se acumuleaza sub forma de "pure, unconditional love" Iubire, pura, neconditionata.

Nu cautati comentariile pe fb, pentru ca am profitat de faptul ca o singura persoana a dat like la link, o marocanca stabilita in Paris,care nu cunoaste limba romana, si le-am sters.

Am sa inserez aici, pentru cei interesati, documentarul


Niciun comentariu: