Ladies Vs. REAL Women
LADIES - If you accidentally over-salt a dish while it's still cooking, drop in a peeled potato and it will absorb the excess salt for an instant "fix-me-up."
REAL WOMEN - If you over-salt a dish while you're cooking, that's too damn bad. Please recite with me, The Real Women's motto: "I made it and you will eat it and I don't care how bad it tastes."
LADIES - Cure for headaches: Take a lime, cut it in half and rub it on your forehead. The throbbing will go away.
REAL WOMEN - Take a lime, mix it with tequila, chill and drink. You might still have the headache, but who cares!
LADIES - Stuff a miniature marshmallow at the bottom of a sugar cone to prevent ice cream drips.
REAL WOMEN - Just suck the ice cream out of the bottom of the cone, for Pete's sake. You're probably sitting on your ass on the couch, with your feet up anyway.
LADIES - To keep potatoes from budding, place an apple in the bag with the potatoes.
REAL WOMEN - Buy boxed mashed potato mix and you don't have to worry about the potatoes growing arms and legs.
LADIES - When a cake recipe calls for flouring the baking pan, use a bit of the dry cake mix instead and there won't be any white mess on the side of the cake.
REAL WOMEN - Go to the bakery - they'll even decorate it for you.
LADIES - Brush some beaten egg white over pie crust before baking to yield a beautiful glossy finish.
REAL WOMEN - Sara Lee frozen freakin' pie directions do not include brushing egg whites, so I don't do it.
LADIES - If you have a problem opening jars, try using latex dishwashing gloves. They give a non-slip grip that makes opening jars easy.
REAL WOMEN - Go ask the very HOT neighbor guy to do it.
And finally the most important tip....
LADIES! - Don't throw out all that leftover wine. Freeze into ice cubes for future use in casseroles and sauces.
REAL WOMEN - Leftover wine??
O LADY versus o FEMEIE ADEVARATA
LADY- daca din greseala ai sarat prea mult mancarea pune un cartof curatat de coaja si acesta va absorbi toata sarea in exces (intre noi fie vorba, cand nu tineam regim cu consum redus de sare, am observat ca acest sfat gasit cam in toate cartile de bucate si revistele pt femei este inutil de urmat, mancarea ramane tot prea sarata, in plus se risipesc degeaba cartofii, care ar trebui scosi si aruncati)
FEMEIA ADEVARATA-daca ai sarat prea tare mancarea e al dracului de rau. Te rog recita impreuna cu mine mottoul Femeii Adevarate: "eu am gatit mancarea asta si tu ai sa mananci pt ca mie nu-mi pasa cat de rau e gustul ei" (mamita fiind o Femeie Super-adevarata, Extra-adevarata, a mers inca si mai departe si cand am sarat cartofii prea mult m-a obligat sa ii mananc asa cum sunt, ca sa nu mai fac altadata. Noroc ca eram copil si pe atunci nu sufeream de hipertensiune, ca faceam sigur un soc)
LADY-leac pentru mahmureala: luati o lamaie, taiati-o in doua, frecati-va fruntea si durerea de cap o sa treaca, ca prin minune
FEMEIA ADEVARATA-iei o lamaie, o tai, o pui in tequila rece si o bei. S-ar putea sa te doara capul in continuare, dar cui ii pasa? (pt partea noastra de Europa e mai indicat sa se foloseasca votca...si daca nu vreti sa aveti probeleme cu mahmureala cand beti urmati cu incredere sfatul meu, e experimentat si garantat: o gura de coniac, tuica, palinca, votca, lichior, mastica, ce vreti voi si aveti la dispozitie, chiar si visinata sau afinata, apoi imediat o gura de apa...nu va imabatati si nu va doare capul chiar daca beti mult si pe stomacul gol)
LADY-puneti o bezea mica sub capatul de jos al conului de inghetata ca sa nu se topeasca inghetat si sa curga si sa va patati.
FEMEIA ADEVARATA-pentru numele Domnului, suge inghetata incepand de la fundul conului, pt ca oricum stai in cur pe canapea cu picioarele in sus.
LADY-ca sa nu incolteasca, cartofii, pune un mar in punga in care ii pastrezi.
FEMEIA ADEVARATA-cumpara fulgi de cartofi pentru piure si nu mai ai grija cartofilor ca o sa faca maini si picioare (sau ca o sa umble singuri, as zice eu)
LADIES -cand scrie in reteta ca trebuie sa infainezi tava pt prajituri foloseste in loc de faina niste amestec uscat special pt prajituri si nu mai ai nici o grija cand vrei sa le desprinzi de tava (pt ca sunt o lady, wtf, eu folosesc cu mult succes hartia de copt pt orice, chiar si pentru fripturi sau legume la cuptor, in loc de grill, rar se intampla sa fie nevoie de mai mult decat de o usoara clatire a tavii)
FEMEIA ADEVARATA-du-te la cofetarie, acolo sunt gata decorate (in engleza zice la patiserie, noi, cu inflientele franceze din bucatarie stim mai bine diferenta dintre patiserie si cofetarie)
LADY-unge cu o pensula niste albus batut pe placinta ca sa iasa mai aspectuoasa si mai stralucitoare (albus??? galbenusul e mai indicat si mai decorativ)
FEMEIA ADEVARATA-placinta congelata nu are asemenea indicatii, asa ca nu bat nici un albus ( eu o ung cu putin ulei de masline EV si arata mult mai bine dupa ce se coace)
LADY-daca ai probleme cand vrei sa deschizi un borcan foloseste manusi de cauciuc medicinale, astfel nu o sa-ti mai alunece mana pe capac (eu folosesc un prosop)
FEMEIA ADEVARATA-du-te si cere ajutorul vecinului ala sexi (asta daca n-ai un sot la dispozitie, chiar daca nu mai e chiar asa de sexi ca in tinerete, iti rezolva problema si se simte si el mai macho pt ca e mai puternic decat tine)
Si in final pontul (sfatul) cel mai important:
LADY-nu arunca vinul care iti ramane in sticla, pune-l in tavita de cuburi si ingheata-l ca sa il folosesti mai tarziu la fripturi sau mancaruri cu sos.
FEMEIA ADEVARATA-Vinul care iti ramane in sticla????
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu